Az európai repülőterek káosza miatt csak a mérkőzés napján indul a vb-selejtezőre a magyar kosárlabda-válogatott

2022. július 3. – 12:03

Másolás

Vágólapra másolva

Bizonytalanná vált, hogy időben eljut-e utolsó vb-selejtezőjére a magyar kosárlabda-válogatott. A csapatnak az amszterdami gépre kellene felszállnia, ám az európai repülőtereken a földi kiszolgáló személyzet sztrájkja miatt kialakult káoszban rengeteg a késés, a gépek indulása kiszámíthatatlanná vált.

Frissítés: A csapat hátfőn, a mérkőzés napján indul útnak Franciaországba.

A csapatnak Amszterdamban a Nantes-ba tartó gépre kellene felszállnia, hogy végül eljusson Mouilleron-le-Captif-ba. Az ötezer fős francia kisváros lesz a 2023-as vb-selejtező helyszíne.

A helyzetről a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége is beszámolt Facebook-bejegyzésében. „A hatalmas késések lehetetlenné teszik az átszállást, így most az MKOSZ munkatársai keresik a megoldást arra, hogy eljussanak Váradi Benedekék a mérkőzésre. Egyelőre nem tudni, hogy miként jut el a csapat Franciaországba” – írták.

Csak hétfőn indulnak

Vasárnap délután kiderült, hogy a csapat végül hétfőn indul útnak, hogy aznap este játszhasson a franciák ellen. Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány elmondta, így igen fárasztó, kemény út vár a csapatra, gyakorlatilag éppen beesnek majd a szállodába, hogy onnan induljanak is a csarnokba.

„Nem volt könnyű feladat, de sikerült megoldani, hogy ott legyünk a mérkőzésen” – idézte az MTI a szakvezetőt. „Köszönet érte a munkatársainknak, a szövetségnek! Mi reggel hat órakor indulunk Kecskemétről, s tulajdonképpen éppen beesünk a mérkőzésre. Szerencsénk van, hogy a továbbjutásunkat már pénteken biztosítottuk, így most nem egy élet-halál mérkőzés vár ránk Franciaországban” – fejtette ki a kapitány.

A kvalifikáció második szakaszába már továbbjutott csapatok találkozójára hétfőn 20.30 órakor kerül sor Mouilleron-Le-Captifban.

A csapat pénteken 69-68-ra legyőzte Portugáliát, így érte el, hogy a négyes csoportból harmadikként továbbjuthasson, megőrizve esélyét a 2023-as világbajnokságon való részvételre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!