Michelisz kikalapált autóval a top 5-ben a portugáliai WTCR-időmérőn

2022. július 2. – 19:23

Másolás

Vágólapra másolva

Komolyabb munkát adott a szerelőinek Michelisz Norbert a túraautó-világkupa (WTCR) portugáliai fordulójának időmérője előtt, a második szabadedzésen ugyanis a szalagkorlátot elkapva törte meg a versenyautó jobb elejét. Az időmérőre kikalapált autóval viszont alaposan odatette magát, és legjobb magyarként az ötödik helyen zárt.

Az időmérő rendkívül szorosra sikerült első harmadából Tassi Attila a 3., Michelisz az 5. helyen jutott tovább. Tényleg hajszálok döntöttek, az első hét pilóta 159 ezredmásodpercen belül volt. Nagy Dánielnek viszont nem sikerült továbbjutást jelentő kört mennie Vila Realban.

A folytatásban, az időmérő középső szakaszában részben taktikai okokból is jobban széthúzódott a mezőny – az első két helyen továbbjutó Yann Ehrlacher és Santiago Urrutia között ugyan csak 12 ezredmásodperc volt, az ötödikként továbbjutó Michelisz viszont már 452 ezredre volt tőlük. Igaz, a 2019-es WTCR-bajnok az utolsó mért körén elvette a gázt a biztos továbbjutás tudatában. Tassi viszont visszaesett, ám így sem bánkódhat, az időmérős kilencedik helye ugyanis azt jelenti, hogy a második, fordított rajtrácsos futamot a 2. helyről kezdi majd.

Fotó: Clément Luck / FIA WTCR / DPPI Media
Fotó: Clément Luck / FIA WTCR / DPPI Media

A legjobb ötnek fenntartott utolsó harmadban Michelisz gurult elsőként a pályára, ám hamar kiderült, hogy picivel 2 perc fölötti körideje nem lesz elég ahhoz, hogy 2019 után újra időmérőt nyerjen. Nemcsak a top 5-be bejutó három Link & Co-versenyző, de a Hondával versenyző Néstor Girolami is jobbat tudott Michelisznél, aki így az első futamot az ötödik, a fordított rajtrácsos versenyt a hatodik helyről kezdheti majd vasárnap.

Nagy Dániel, a Zengő Motorsport pilótája az utolsó helyen zárta az időmérőt, így mindkét vasárnapi futamon a 17. helyről rajtolhat majd. Csapattársa, Rob Huff a 7. lett az időmérőn.

A vasárnapi első futamot 14.10-kor, a másodikat 18.15-kor rendezik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!