Öttusa: világkupát nyert a Gulyás-Szép vegyes váltó, hétfőtől tesztelik az akadályversenyt

2022. június 26. – 15:24

Másolás

Vágólapra másolva

Aranyérmet nyert vegyes váltóban Gulyás Michelle és Szép Balázs párosa az öttusázók világkupa-sorozatának ankarai döntőjében.

A mezőnyben 11 páros indult. A magyarok 19 győzelemmel a hetedik helyen fejezték be a körvívást, majd ötödikek lettek a lovaglásban két verőhibával és három másodperces időtúllépéssel. A bónuszvívásban hat pluszpontot szereztek, a 2x100 métert pedig 2:01.49 perc alatt, a negyedik legjobb idővel úszták le, és az ötödik helyen álltak.

A kombinált számban, amelyben a váltótagok 3x600 métert futottak két lövészettel megszakítva, nagyszerű teljesítményt nyújtottak a mieink: 12:34.30 perccel a legjobbak voltak ebben a szakaszban, így az előttük induló lengyel, egyiptomi, mexikói és japán kettőst megelőzve elsőként értek célba.

Az úszás után éllovas japánok előnye 37 másodperc volt a rajtnál, de ezt is sikerült ledolgozni.

Eredmények, vegyes váltó:
1. Magyarország (Gulyás Michelle, Szép Balázs) 1357 pont
2. Japán (Ucsida Miszaki, Szato Taisu) 1351
3. Lengyelország (Natalia Dominiak, Daniel Lawryniwicz) 1341

Az egyéni verseny szombati döntőiben négy magyar volt érdekelt: Gulyás Michelle és Bőhm Csaba bronzérmet nyert, Szép Balázs nyolcadik, Marosi Ádám 15. lett.

Hétfőn és kedden tesztelik ugyanezen a helyszínen a 2024-es olimpia utánra a lovaglás helyére szánt új számot, az akadályversenyt. Az év legfontosabb versenyét, a világbajnokságot július utolsó hetében rendezik Alexandriában. (MTI)