A férfi pólóválogatott kiütötte Brazíliát a vb-n

2022. június 23. – 22:05

frissítve

A férfi pólóválogatott kiütötte Brazíliát a vb-n
Manhercz Krisztián ejtésével kezdődött a mérkőzés – Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar férfi vízilabda-válogatott a második csoportmeccsén könnyed győzelmet aratott a Margitszigeten Brazíliával szemben (20-6), így vezeti csoportját.

A Montenegró elleni keddi sima győzelem után másodszor is nyert a világbajnokságon Magyarország. A 2016-os olimpián találkoztak legutóbb a férfi pólósok Brazíliával, akkor a mieink mindkétszer nyertek. Az akkori összevásárolt és negyeddöntős csapatukból egyedül csak Guimarães maradt meg mostanra. A legjobb brazil játékos, João Coimbra kapus nem volt a keretben, mert valószínűleg szerb színekben folytatja pályafutását.

Az első negyed: 7-1

Manhercz hétméteres ejtésével kezdődött, az OSC játékosának ez volt az első találata a tornán, szép góllal nyitott. Varga Dénes kétméteres pöccintésével folytatódott, aztán Manhercz következett a szélről. A brazilok kihasználták Pedroso pontos lövésévél az első emberelőnyüket. A balkezes Buriáné volt a negyedik magyar gól, majd Angyal és Pohl értékesített egy büntetőt. Zalánki Gergő iratkozott még fel az első negyedben a gólszerzők közé.

Második negyed: 11-3

A játékrész elején a balkezesek villogtak, Vámos és Zalánki bombája is védhetetlen volt. A brazilok egy megpattanó lövéssel jöttek közelebb, Hárai centerből volt eredményes, aztán Lacerda talált be emberelőnyből. Klasszisgóllal zárult a negyed: Varga Dénes a sarokdobásból úgy tette a középre a labdát, hogy középre sem nézett, így háttal adott gólpasszt Nagy Ádámnak, aki számított erre a megoldásra, és nem jött zavarba.

Harmadik negyed: 15-4

A becserélt brazil kapus, Mendes perceivel és bravúrjai után Freitas lőtt szép gólt, aztán Angyal találta meg az utat a brazil kapuba. Hárai harcolt ki egy ötméterest, amit ezúttal Varga Dénes értékesített, Mendes csak beleérni tudott a labdába. Zalánki erős és precíz lövésével viszont már nem tudott mit kezdeni. A negyed végén ismét Nagy Ádám jegyezte az utolsó magyar gólt, aki nyolc méterről bombázott a léc alá.

Zárónegyed: 20-6

Pedroso csavarja a kapufáról nem vánszorgott a gólvonal mögé, Lévai Márton így kiszedte, Varga Dénes laza lövése jelentette a tizenhatodik magyar gólt. Mezei Tamás húzása gólt ért, ezzel mindegyik magyar játékos neve bekerült a gólszerzők közé. Angyal és Hárai közeli góljai alakították ki a 15 gólos különbséget (19-4) négy perccel a vége előtt. Guimarães szépített, ebben a negyedben is Nagy Ádámé volt az utolsó magyar gól, büntetőből lőtte ki a jobb felsőt. De Paula állította be a végeredményt két másodperccel a vége előtt. A meccs embere a ferencvárosi Varga Dénes lett.

Szombaton Grúzia következik, ellenük is kötelező a győzelem, és ha az megvan, közvetlenül a negyeddöntőben folytathatja Märcz Tamás válogatottja.

  • A gólszerzők: Zalánki, Varga, Nagy 3-3, Manhercz, Angyal, Hárai 2-2, Pohl, Jansik, Burián, Vámos, Mezei 1-1, illetve Real 2, Pedroso, Lacerda, Guimaraes, De Paula 1-1
  • A csoport állása: 1. Magyarország 4 pont, 2. Grúzia 2, 3. Montenegró 2, 4. Brazília 0.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!