Úszó-vb: Kapás Boglárka és Hosszú Katinka is továbbjutott 200 pillangón

2022. június 21. – 10:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A budapesti úszó-világbajnokság kedd délelőtti versenynapján bemutatkozott a női 200 pillangó címvédője, Kapás Boglárka, akit a felkészülés alatt sokáig deréksérülés kínzott, ezért nem kirobbanó formában érkezett. Kapás az előfutamában féltávnál a hetedik volt, 150-nél már a negyedik, és végül a harmadik lett. A 2:09,24-es idő az összesítésben a hetedik helyre volt elég. Hosszú Katinka is vállalta ezt a távot, előfutamában száznál ötödiknek fordult, végül a hatodik helyen ért célba 2:11,22-vel, amivel a tizennegyedik lett.

„Nem kellett teljesen kiúsznom magam, az időm nem extra, annyit kívánok csak magamnak, hogy legyek ott a döntőben”

– értékelt Kapás Boglárka.

A férfiaknál 100 gyorson Németh Nándor és Szabó Szebasztián is továbbjutott a kedd délutáni elődöntőbe. Németh 48,33-as ideje a kilencedik, Szabó 48,47-es ideje a tizenharmadik helyre volt elég. A 17 éves román csodaúszó, David Popovici volt a leggyorsabb, megelőzte az amerikai sprintert, Caeleb Dresselt.

A 200 vegyesen is mindkét magyar ott lesz a délutáni programban, miután Kós Hubert a hatodik helyen (1:58,47), Török Dominik a tizenharmadik helyen (1:59,41) lépett tovább. Kós nem volt elégedett, sok hibát elkövetett, pillangón túl erősen kezdett, gyorson viszont nagyon szépen jött.

Kedd délután rendezik a 200 pillangó döntőjét a férfiaknál, ahová Milák Kristóf az első idővel került be, és a világ idei legjobb eredményét mutatta fel. Kenderesi Tamás a hatodik helyről várja a 18:45-kor kezdődő finálét, tőle bravúr lenne, ha odaérne a dobogóra, az utolsó ötvenen kimagaslóan kell ezúttal is hajráznia.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!