Az Olimpiai Stadionban játssza a hazai meccseit a Barcelona a 2023/24-es idényben

2022. június 21. – 21:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Felújítási munkálatok miatt nem játszhat hazai pályán, a Nou Camp stadionban az FC Barcelona labdarúgócsapata a 2023/24-es idényben. A klub keddi bejelentése szerint a munkálatok ideje alatt a barcelonai Olimpiai Stadionban rendezik majd a hazai meccseiket – írja az MTI.

Az Espanyol korábbi otthona Spanyolország ötödik legnagyobb stadionja. Az 1927-ben épült létesítmény 60 713 férőhelyes, és az 1992-ben olimpián ott rendezték a nyitó- és a záróünnepséget, valamint az atlétika versenyeit.

A Nou Camp idén kezdődő átépítése során a jelenlegi 99 ezerről 110 ezerre növelik a befogadóképességet – ezzel ez lesz a világ harmadik legnagyobb stadionja -, tetőt is építenek a lelátók, illetve a pálya fölé, közben pedig felújítják a mellette lévő sportcsarnokot, a múzeumot és a különböző üzlethelyiségeket is.

Tavaly októberben Joan Laporta klubelnök még azt mondta, csapatuk idén nyártól egy évig nem játszhat otthon, és valószínűleg a klub edzőközpontjában található Johan Cruyff Stadionban rendezik majd a hazai mérkőzéseket.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom