Budapest pályázik a 2026-os atlétikai Európa-bajnokság rendezésére

2022. június 20. – 15:38

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Atlétikai Szövetség megpályázza, hogy 2026-ban Budapesten rendezzék az atlétikai Európa-bajnokságot. Az eseményre pályázó másik város Birmingham – írja az MTI.

„Két kiváló kandidálónk van a 2026-os kontinensbajnokságra, mindkét szervezőbizottság nagy tapasztalatokkal rendelkezik szabadtéri események lebonyolításában, és mindkét városnak nagyszerű stadionja van, bármelyikük remek házigazda lenne” – nyilatkozott az európai szövetség (EAA) hétfői hírlevelében Dobromir Karamarinov, az EAA elnöke. A szervezet képviselői az elmúlt hetekben mindkét helyszínt meglátogatták, miután a Magyar Atlétikai Szövetség és a brit szövetség hivatalosan benyújtotta pályázatát.

Az épülő Nemzeti Atlétikai Stadion a főváros IX. kerületében – Fotó: Róka László / MTI
Az épülő Nemzeti Atlétikai Stadion a főváros IX. kerületében – Fotó: Róka László / MTI

Birmingham idén a Nemzetközösségi Játékoknak ad otthont, Budapesten pedig jövőre világbajnokságot rendeznek az épülő új atlétikai stadionban.

Idén augusztusban a multisport Európa-bajnokság keretében Münchenben lesz az atlétika-Eb, két év múlva pedig Róma lesz a házigazda. A 2026-os Eb-helyszínről idén novemberben dönt az EAA tanácsa.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom