Budapest pályázik a 2026-os atlétikai Európa-bajnokság rendezésére

2022. június 20. – 15:38

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Atlétikai Szövetség megpályázza, hogy 2026-ban Budapesten rendezzék az atlétikai Európa-bajnokságot. Az eseményre pályázó másik város Birmingham – írja az MTI.

„Két kiváló kandidálónk van a 2026-os kontinensbajnokságra, mindkét szervezőbizottság nagy tapasztalatokkal rendelkezik szabadtéri események lebonyolításában, és mindkét városnak nagyszerű stadionja van, bármelyikük remek házigazda lenne” – nyilatkozott az európai szövetség (EAA) hétfői hírlevelében Dobromir Karamarinov, az EAA elnöke. A szervezet képviselői az elmúlt hetekben mindkét helyszínt meglátogatták, miután a Magyar Atlétikai Szövetség és a brit szövetség hivatalosan benyújtotta pályázatát.

Az épülő Nemzeti Atlétikai Stadion a főváros IX. kerületében – Fotó: Róka László / MTI
Az épülő Nemzeti Atlétikai Stadion a főváros IX. kerületében – Fotó: Róka László / MTI

Birmingham idén a Nemzetközösségi Játékoknak ad otthont, Budapesten pedig jövőre világbajnokságot rendeznek az épülő új atlétikai stadionban.

Idén augusztusban a multisport Európa-bajnokság keretében Münchenben lesz az atlétika-Eb, két év múlva pedig Róma lesz a házigazda. A 2026-os Eb-helyszínről idén novemberben dönt az EAA tanácsa.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!