Budapesti atlétikai vb: Minden a terv szerint halad

2022. június 19. – 13:55

Budapesti atlétikai vb: Minden a terv szerint halad
Orbán Viktor fogadja Sebastian Coe-t, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) elnökét (j2) a Karmelita kolostorban 2022. június 19-én – Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Másolás

Vágólapra másolva

Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) elnöke a vizes világbajnokság miatt épp Budapesten van, és ha már erre járt, akkor felugrott a Karmelitába, hogy találkozzon Orbán Viktorral – derül ki az MTI híradásából.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkára arról tájékoztatta az állami hírügynökséget, hogy Orbán Viktor és Sebastian Coe egyaránt úgy látják, hogy a 2023-as, budapesti rendezésű atlétika vb előkészületei a tervek szerint haladnak.

Magyarország fővárosa jövő nyáron, augusztus 19. és 27. között ad otthont az atlétikai világbajnokságnak, amiről Havasi azt mondta, hogy hazánk történetének legnagyobb sportrendezvénye lesz, ahová több mint 200 ország atlétái érkeznek, a hírei pedig egymilliárd emberhez is eljuthat. Orbán sajtófőnöke szerint a világ harmadik legnagyobb sporteseménye. Ez abból a szempontból érdekes, mert a kormány honlapja két nappal ezelőtt az épp Budapesten zajló vizes vébének osztotta ki a képzeletbeli bronzérmet a világ legnagyobb sporteseményeinek nem létező versenyében.

A vb-rendezés miatt a kormány és a fővárosi vezetés komoly csatákat folytatott korábban, Karácsony többször is belengette az esemény megvétózásának lehetőségét, de végül csak megállapodtak. Az esemény helyszínének szánt ferencvárosi atlétikai stadionnak idén februárban még csak a váza állt, de Gulyás Gergely már tavaly decemberben kijelentette, hogy „fejeknek kell hullania”, ha nem készül el időben az épület, de azt is hozzátette, nem lát ilyen veszélyt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!