Verstappen volt a leggyorsabb Montréalban, nagy meglepetésre Alonso indulhat mellőle

2022. június 18. – 23:58

Verstappen volt a leggyorsabb Montréalban, nagy meglepetésre Alonso indulhat mellőle

Másolás

Vágólapra másolva

Érdekesen alakult a 2019 után ismét megrendezett Kanadai Nagydíj időmérője szombaton, a vizes pályán Max Verstappen volt a leggyorsabb a Red Bull-lal, mellőle pedig nagy meglepetésre az alpine-os Fernando Alonso indulhat majd. A harmadik helyre egy Ferrari ért oda, de nem Leclerc-é – ő motorcsere miatt a rajtrács végéről indul majd.

Tavaly és tavalyelőtt a koronavírus-járvány miatt nem tartották meg a Kanadai Nagydíjat, idén azonban a Forma–1 visszatért Montréalba, és már a szombati napon okozott néhány meglepetést. A harmadik szabadedzés közben derült ki, hogy az előző négy futamon pole pozícióból induló, de állandó problémákkal küzdő Leclerc nem folytatja a szériáját, csapata a teljes motorcsere mellett döntött, így a monacói a rajtrács végéről indul majd vasárnap.

Montréalban a harmadik szabadedzés előtt kezdett el szakadni az eső, és még az időmérő előtt is esett, így nem volt könnyű dolga a pilótáknak. Az első harmadban Gasly, Vettel, Stroll, Latifi és az ugyancsak motorcserén áteső, így mért idő nélkül végző Cunoda estek ki. Továbbjutása után Leclerc is kiszállt a kocsijából, a többiek viszont újra kimentek a pályára, az egyre javuló időjárás miatt pedig többen megpróbálkoztak az intermediate gumikkal is, de ezeken Albon, majd Pérez is kicsúszott. Utóbbi nem is tudott kitolatni a falból, így jöhetett a piros zászló.

Ekkor még a harmadik szabadedzést megnyerő Fernando Alonso állt az élen, végül azonban Max Verstappen beelőzte őt a második harmad végére. Itt Bottas, Albon, Pérez, Norris és Leclerc búcsúztak, ami egyben azt is jelentette, hogy az Alfa Romeo kínai pilótája, Csou Kuan-jü karrierje során először jutott be az utolsó harmadba. Itt aztán Max Verstappen tört hamar az élre, a mercedeses George Russell pedig azzal demonstrálta, hogy korai volt sima felületű gumikra váltani, hogy kicsúszott az egyik kanyarban, amivel el is úsztak az esélyei a legjobb ötre.

Verstappen végül még javítani is tudott a korábbi idején, így holnap ő indulhat a pole pozícióból, a második helyre pedig némi meglepetésre közel tíz év után az egész nap remekül versenyző Fernando Alonso állhat majd oda. Alonso az időmérő után azt nyilatkozta, hogy remekül érzi magát, nagyon jó érzés volt vezetni az autót, a rajongók pedig hozzásegítették az extra teljesítményhez. Azt is hozzátette, hogy már az első kanyarban támadni fogja Verstappent. A harmadik helyre Carlos Sainz ért oda a Ferrarival, mögöttük Hamilton, Magnussen, Schumacher volt a sorrend. A vasárnapi futam magyar idő szerint 20 órakor kezdődik majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!