A kalapácsvető Halász Bence második lett az oslói Gyémánt Ligán

2022. június 16. – 21:03

Másolás

Vágólapra másolva

A kalapácsvető Halász Bence 79,29 méteres idénybeli legjobbjával a második helyen végzett az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat oslói versenyén, írta az MTI.

A világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Halász a hatfős mezőnyben három sorozat után még vezetett 78,42 méterrel, de nagyon szoros volt a verseny az első öt között. A negyedik sorozatban a négyszeres világ- és egyszeres Európa-bajnok, a tokiói olimpián harmadik lengyel Pawel Fajdek egy centire megközelítette. Halász azonban újított, 78,73-mal versenycsúcsot ért el, de ez nem élt sokáig, mert Fajdek – egyedüliként – túldobta a 80 métert (80,56). A magyar kalapácsvető zárásként 79,29 métert dobott, ez volt a legjobb kísérlete.

A színvonalas, nem GYL-számban végül az olimpiai és Európa-bajnok, háromszoros vb-bronzérmes Wojciech Nowicki végzett harmadikként 78,36-tal.

„Az első sorozatban elkezdett esni az eső, így kicsit csúszott a dobókör, de ennek ellenére is sikerült idei legjobbamat elérni. A verseny előtt egy kicsit nyomott voltam, ez a közelgő eső miatt lehetett, de aztán egyre inkább sikerültek a dobásaim, és sikerült túllendülnöm a kezdeti állapotomon. Ami biztató, hogy a formaidőzítés az még csak most kezdődik el, még nem vagyunk csúcsformában, így bőven lehet fejlődni. Még gyorsabb szeretnék lenni a forgás közben, és még fittebb erőállapotban szeretnék versenyezni. Két nap múlva Párizsban nemcsak a mostani 79,29 méteres eredményemen szeretnék javítani, de az egyéni csúcsom közelében szeretnék dobni” – idézte Halászt az atletika.hu.

Eredmények:
férfi kalapácsvetés:
1. Pawel Fajdek (lengyel) 80,56 m
2. Halász Bence 79,29
3. Wojciech Nowicki (lengyel) 78,36

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!