Nézzük a magyar-német párharc fontosabb tudnivalóit!

2022. június 11. – 20:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva
  • Magyarország a legutóbbi 13 egymás elleni mérkőzésből mindössze két (idegenbeli) találkozón tudott nyerni, 2004. június 6-án, Torghelle Sándor két góljával nyertünk Kaiserslauternben Németország ellen, valamint 1985. január 29-én a Német Szövetségi Köztársaság (NSZK) csapatát sikerült legyőzni Péter Zoltán góljával Hamburgban.
  • A legutóbbi hazai győzelem 1959. november 8-án született, Tichy Lajos kétszer, Albert Flórián és Sándor Károly egyszer-egyszer voltak eredményesek.
  • A két csapat legemlékezetesebb mérkőzése az 1954. július 4-én lejátszott világbajnoki döntő, ahol a berni Wankdorf Stadionban Magyarország 3-2-es vereséget szenvedett az NSZK-tól. A 9. percben, Puskás Ferenc és Czibor Zoltán góljaival már 2-0-ra vezetett a magyar csapat, de a 19. percben már 2-2-t mutatott az eredményjelző, a 84. percben pedig Helmut Rahn megszerezte második találatát is, kialakítva a 3-2-es végeredményt. Két héttel a döntő előtt, a csoportküzdelmek alatt még Magyarország nyert 8-3-ra.
  • Magyarország a 40. a világranglistán, kerete 111,95 millió eurót ér, Németország a 12. ugyanebben a rangsorban, játékosainak összértéke 859,5 millió euró.
  • Amióta Hansi Flick a szövetségi kapitány, Németország még nem szenvedett vereséget. Tizenegy találkozón irányította eddig az 57 éves szakember a német válogatottat, nyolc győzelem és három döntetlen a mérlege, igaz, ez a három döntetlen a legutóbbi három találkozón született.
  • Hihetetlen nyomás alá tudja helyezni ellenfeleit a német csapat. Hansi Flick szerepvállalása óta 2021-ben, a lejátszott hét mérkőzésen hét győzelem született és csak egyszer esett a labdabirtoklásuk 70% alá, a tavalyi utolsó, Örményország elleni mérkőzésen „csak” 68%-ig jutottak. Ezeken a találkozókon 25,5 helyzetet dolgoztak ki átlagban, melyekből 10,5 kaput is talált, ezek brutális számok. Az idei évben is, ahol Izrael kivételével kizárólag topcsapatok ellen léptek pályára, minden válogatott ellen többet birtokolták a labdát, átlagban 62,8%-ban.
  • A magyar csapat kiválóan kezdte az idei Nemzetek Ligája küzdelmeit. A topcsapatok ellen támadásban is léptünk előre, az eddigi 6-7 kísérlettel szemben 13-szor próbálkoztunk, melyekből öt kaput is talált átlagban. Védekezésben Anglia ellen remekül, Olaszországban kevés hibával játszottunk, sajnos ezeket ki is használták a hazaiak.
  • Marco Rossi eddig egy helyen változtatott csak kezdőcsapatán, a kapuban Gulácsi Péter helyett Dibusz Dénes kezdett Olaszországban. Ez a csere a mai mérkőzésen is borítékolható, a nagy kérdés azonban az, hogy a mezőnyjátékosok között milyen mértékű lesz a rotáció, hiszen tíz nap alatt topcsapatok ellen játszandó négy ilyen mérkőzéshez, nincsen hozzászokva sok játékosunk.
Fotó: Huszti István / Telex Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!