Celtics–Warriors döntő lesz az NBA-ben

2022. május 30. – 06:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Bejutott az NBA döntőjébe a Boston Celtics, miután a keleti konferenciadöntő mindent eldöntő hetedik mérkőzésén legyőzte Miami Heat csapatát. A Celtics legutóbb 2008-ban nyerte meg az NBA-t, és 2010-ben játszott utoljára a döntőben.

A párosítás elképesztően izgalmasan alakult, hiszen a Heat már 2-1-re vezetett a négy győztes meccsig tartó rájátszásban, de aztán 3-2-re fordított a Celtics. A Heat aztán nyert a hatodik meccsen, így a vasárnapi összecsapáson dőlt el, ki játszik az elmúlt tíz év talán legjobb csapatának számító Golden State Warriorsszal.

A meccset végül a Celtics nyerte 100-96-ra, Jayson Tatum 26 pontot, 10 lepattanót és 6 asszisztot szerzett, de 24-24 pontot dobott két másik csapattársa, Jaylen Brown és Marcus Smart is. A Heat részéről az előző meccsen 47 pontig jutó Jimmy Butler hiába szerzett 35 pontot, nem volt elég ahhoz, hogy hazai pályán győzzenek a Celtics ellen. A Heat 96 pontjából 75-öt három játékos szerzett, Butler mellett Kyle Lowry és Bam Adebayo.

Az NBA-döntőt így a 2015 óta három bajnoki címet szerző, a Dallas Maverickset 4-1-gyel kiejtő Golden State Warriors játssza majd június 2-től kezdődően a Boston Celticsszel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!