Messi óta a legfiatalabb BL-döntős gólszerzőt láthattuk, Alexander-Arnold volt a hibás

2022. május 28. – 23:09

Másolás

Vágólapra másolva

A játék képe a második félidő elejére sem változott. A Real Madrid hátulról, földön való labdakihozattal próbálta építeni támadásait, de a középpályán sorra elvesztette a labdát, majd liverpooli kísérleteket követően kellett ismét az idei BL-szezonban legtöbb védést bemutató Thibaut Courtois-nak védenie.

Az első adandó alkalommal, amikor előrébb jutott a Real támadásépítésben, Valverde hozhatta teljesen szabadon a labdát, majd a 16-os sarkáról keresztbe lőtte azt, az első félidőben legtöbb labdavisszaszerzést (10) jegyző Trent Alexander-Arnold pedig hatalmasat hibázott, túlságosan befelé tolódott, nem az emberét nézte, így Vinícius Junior teljesen szabadon érkezhetett a hosszú oldalon és passzolt a kapuba.

Ezzel Lionel Messi 2009-ben, a Manchester United ellen szerzett találata óta ő a legfiatalabb játékos, aki BL-döntőben a kapuba talált. Nagy kérdés volt már a mérkőzést megelőzően, hogy a rengeteg támogatás mellett, melyet Alexander-Arnold nyújt a támadásépítésben, mennyire lesz ereje figyelni az idei szezon egyik legjobb madridi játékosára, itt nagyot hibázott.

Fotó: Molly Darlington / Reuters
Fotó: Molly Darlington / Reuters


Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!