A Liverpoolnak elsősorban a mentális játékot kell megnyernie

2022. május 28. – 20:52

Másolás

Vágólapra másolva

Pont a Real Madrid hatalmas, utolsó perces fellángolásait kell elkerülnie a Liverpoolnak, nem teremthetnek olyan helyzetet, amiben lehetőség lesz még egy ilyen elkeseredett rohamra a spanyol bajnoktól. A Liverpool vezetőedzője, Jürgen Klopp a meccs előtti héten is erről beszélt, amikor kiemelte, hogy jobbnak találja, hogy arra összpontosítanak, hogyan akadályozzák meg a Real Madridod, hogy megint egy ilyen katartikus pillanatba kerüljenek, mint hogy a Manchester City elleni Real-meccs utolsó perceit nézegesse újra és újra.

A Liverpool egyébként, bár az angol bajnoki címért zajló küzdelmet elvesztette a Manchester Cityvel szemben, ebben a tekintetben, mentálisan talán a legerősebb csapat, amellyel a Real Madrid találkozik a szezonban, Klopp pedig nem véletlenül tartja rajta az ujját még a játékosok mentális állapotának követésén is. Még egy speciális eszközt is bevet az edzéseken, hogy lekövessék, ki milyen formában van ezen a téren – itt épp Alexander-Arnold fején látható ez a szerkezet.

Fotó: Jason Cairnduff / Reuters
Fotó: Jason Cairnduff / Reuters

Érdekesség egyébként, hogy a 2018-as BL-döntő idején épp a Liverpool volt az, amely tökéletesen alkalmas volt 10-15 perces jó játékkal lezárni bármilyen meccset. Most ez inkább a Real Madrid fegyvere – de persze Klopp pontosan tudja, pár éve milyen volt ebben a szerepben lenni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!