A legfontosabb statisztikák, érdekességek a BL-döntő előtt

2022. május 28. – 20:32

Másolás

Vágólapra másolva
  • Mohamed Szalah bejelentette, hogy biztosan marad még egy évet, kitöltve a 2023-ig szóló szerződését.
  • Rengeteg a találgatás Sadio Mané jövőjével kapcsolatosan, az idén már három kupaserleget is elhódító ghánai játékost a Bayern Münchennel hozták szóba.
  • A legnagyobb érdeklődéssel két fiatal játékos párharcát várja a szakma, a Premier Leageu-ben és a Bajnokok Ligájában is a legjobb xA mutatóval (várható gólpasszok száma), a legtöbb támadóharmadban adott passzal rendelkező, eddig két gólig és 19 gólpasszig jutó Trent Alexander-Arnold néz majd farkasszemet a dupla húsznál (21 gól + 21 gólpassz) járó, kimagasló szezont futó, 21 éves brazil sztárral, Vinícius Juniorral, aki Spanyolországban és a nemzetközi porondon is a legtöbb egy az egy elleni kísérlettel rendelkezik (277-szer próbálkozott) és 99 helyzetkialakítás is fűződik a nevéhez.
  • A Bajnokok Ligája kieséses szakaszában a legtöbb gólt egy szezonon belül eddig Cristiano Ronaldo szerezte a 2017-ben, tízszer volt eredményes. Karim Benzema is tíz gólnál jár az idei kiírásban.
  • A spanyol Thiago eddigi pályafutása alatt 13-szor találkozott a Real Madriddal, hétszer vesztesen, ötször egy döntetlennel kellett elhagynia a pályát, mindösszesen egy győzelmet számlál csapataival.
  • A 34 éves francia támadó, Karim Benzema fantasztikus szezont tudhat maga mögött, eddigi 45 pályáralépése alkalmával 44 gólt szerzett és 15 gólpasszt is kiosztott, a döntő lesz a 605. mérkőzése a Real Madridban.
  • Mohamed Szalah idén elhódított az angol gólkirályi címet és a legtöbb gólpasszt is ő osztotta ki Angliában, 50 mérkőzésen 31 gól és 16 gólpassz szerepel a neve mellett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!