A közelmúlt elég színes

2022. május 28. – 20:32

Másolás

Vágólapra másolva

A Real Madrid a 14. alkalommal nyerheti meg a BEK/BL-sorozatot, a Liverpool a hetedik győzelmére készül. A két csapat kétszer találkozott a döntőben, 1981-ben a Liverpool nyert 1-0-ra ugyanúgy Párizsban, ahol a mai meccs is lesz, ám azt a Parc de Princes-ben játszották, most pedig a Stade de France-ban lesz a mérkőzés. Ez volt egyébként egyben az utolsó elvesztett BEK/BL-döntője a Real Madridnak, csak azóta az 1981-es éjszaka óta annyit nyertek, mint a Liverpool fennállása óta.

Ebben persze benne van a 2018-as, kijevi BL-döntő is, ami valószínűleg elég gyakran téma lehet liverpooli kocsmákban csendesebb estéken. Panaszra persze nincs oka a liverpooli szurkolóknak, a 2018-as, 3-1-re elvesztett BL-döntő óta megnyerték az angol bajnokságot, a Bajnokok Ligáját, az FA-kupát és a ligakupát (mindkettőt idén) és egy klubvilágbajnoki címük is van.

Azon a mérkőzésen két, sokat vitatott kulcsmomentum volt. A Real-védő Sergio Ramos egy válldobással földre vitte Mohamed Szalahot, aki már a 31. percben távozni kényszerült. A Liverpool akkori kapusa, Loris Karius pedig agyrázkódást szenvedhetett szintén Ramos könyöklése révén – állítólag ez vezetett két olyan hatalmas hibához is, amiből gólt szerzett a Real Madrid.

Fotó: Denis Tyrin / Sputnik / AFP
Fotó: Denis Tyrin / Sputnik / AFP

A 2018-as BL-döntő óta egyszer, a tavalyi negyeddöntőben találkozott a két csapat, akkor egy 0-0-s liverpooli döntetlen után Madridban 3-1-re nyert a Real Madrid. Érdekesség egyébként, hogy 2014 óta öt egymás elleni meccsből háromszor is három gólig jutott a Real Madrid – ebben az időszakban egyébként nem is vesztettek a Liverpoollal szemben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!