Fucsovics kiesett a második fordulóban a Roland Garroson

2022. május 26. – 19:03

Fucsovics kiesett a második fordulóban a Roland Garroson
Fucsovics Márton a horvát Marin Čilić ellen játszik a Roland Garros második fordulójában 2022. május 26-án. – Fotó: MTI / EPA / Yoan Valat

Másolás

Vágólapra másolva

Fucsovics Márton a második fordulóban búcsúzott a francia nyílt teniszbajnokság férfi egyéni versenyétől, miután négy játszmában, 4:6, 6:4, 6:2, 6:3-ra kikapott Marin Čilićtől.

A világranglistán a magyarok közül legmagasabban rangsorolt Fucsovics (57.) a selejtezőből főtáblára jutott Geoffrey Blancaneaux-t győzte le három szettben az első fordulóban, míg a US Open 2014-es bajnoka, a világranglistán most 23. horvát ellenfele az első körben Balázs Attilát búcsúztatta.

Az MTI beszámolója szerint a csütörtöki összecsapáson jól kezdett a nyíregyházi teniszező, már 1:1-nél volt négy bréklabdája, ezeket azonban nem tudta kihasználni. Saját adogatásainál magabiztos volt a magyar Davis-kupa-válogatott alapembere, aki 3:3-nál elvette ellenfele szerváját, majd 54 perc elteltével bréklabdát hárítva került szettelőnybe.

A második játszmára elsősorban második adogatásai javultak fel Čilićnek, aki hibái számának csökkentése mellett egyre több nyerőt ütött, majd saját szempontjából a legjobbkor, 5:4-es vezetésénél tudta brékelni Fucsovicsot.

A harmadik szett a horvát játékos újabb brékjével indult, magyar ellenfele 1:4-nél három fogadóelőnyt tudott hárítani, de a következő gémben a maga lehetőségét nem használta ki, így a játék képét továbbra is irányító Čilić fordított.

A negyedik szettre Fucsovics játéka teljesen szétesett, a 4:0-ra elhúzó horvát szórta a nyerőket, adogatóként és fogadóként sem követett el szinte semmilyen hibát, miközben nyíregyházi riválisa rengeteget rontott. A magyar teniszező ugyan 5:3-ra még szépített, a precízebben játszó Čilić azonban 2 óra 54 perc után így is a továbbjutást ünnepelhette.

Fucsovics vereségével minden magyar játékos búcsúzott az egyéni küzdelmektől. Fucsovics párosban az amerikai Frances Tiafoe oldalán lép pályára, az első fordulóban Simone Bolelli és Fabio Fognini kettőse az ellenfelük.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!