Meghalt Dúró József egykori válogatott labdarúgó

2022. május 22. – 16:05

Másolás

Vágólapra másolva

55 évesen elhunyt Dúró József 21-szeres magyar válogatott játékos, közölte a hírt a DVSC a hivatalos oldalán.

A berettyóújfalui születésű Dúró Debrecenben lett profi játékos még a '80-as években, majd megfordult a Vasasban, Siófokon és a Honvédnál is, mielőtt egy évre Izraelbe igazolt volna. Utána hazatért a BVSC-be, majd onnan ismét külföldre, először Katarba, majd Malájziába igazolt. Utolsó éveiben még lehúzott pár szezont ismét a BVSC-ben, Dorogon, majd az aktív pályafutását Magyargécen fejezte be.

A '90-es évek első felében gyakran szerepelt a magyar válogatottban is, 1990 és 1995 között 21-szer lépett pályára, de gólt nem szerzett az alapvetően középpályán játszó Dúró.

Fotó: DVSC
Fotó: DVSC

Edzői karrierje elég izgalmasan indult. A Nemzeti Sport akkori beszámolója szerint a meglepően gyakran edzőt cserélő – akkor még Kispest – Honvédnak úgy lett a vezetőedzője, hogy nem volt szakképesítése, és előző hétvégén még játékosként lépett pályára a másodosztályú Dorog csapatában. Dúró egyébként a Honvédnál szerezte meg pályafutása egyetlen bajnoki címét.

A kispesti kezdés nem tartott sokáig, és utána Dúró évekre eltűnt, hogy aztán egy rövid tiszafüredi kitérő után 2009 és 2011 között a Dorog vezetőedzője legyen, de irányította a Vecsést is. Utolsó edzői munkája a Debreceni-Józsánál volt.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom