Meghalt Dúró József egykori válogatott labdarúgó

2022. május 22. – 16:05

Másolás

Vágólapra másolva

55 évesen elhunyt Dúró József 21-szeres magyar válogatott játékos, közölte a hírt a DVSC a hivatalos oldalán.

A berettyóújfalui születésű Dúró Debrecenben lett profi játékos még a '80-as években, majd megfordult a Vasasban, Siófokon és a Honvédnál is, mielőtt egy évre Izraelbe igazolt volna. Utána hazatért a BVSC-be, majd onnan ismét külföldre, először Katarba, majd Malájziába igazolt. Utolsó éveiben még lehúzott pár szezont ismét a BVSC-ben, Dorogon, majd az aktív pályafutását Magyargécen fejezte be.

A '90-es évek első felében gyakran szerepelt a magyar válogatottban is, 1990 és 1995 között 21-szer lépett pályára, de gólt nem szerzett az alapvetően középpályán játszó Dúró.

Fotó: DVSC
Fotó: DVSC

Edzői karrierje elég izgalmasan indult. A Nemzeti Sport akkori beszámolója szerint a meglepően gyakran edzőt cserélő – akkor még Kispest – Honvédnak úgy lett a vezetőedzője, hogy nem volt szakképesítése, és előző hétvégén még játékosként lépett pályára a másodosztályú Dorog csapatában. Dúró egyébként a Honvédnál szerezte meg pályafutása egyetlen bajnoki címét.

A kispesti kezdés nem tartott sokáig, és utána Dúró évekre eltűnt, hogy aztán egy rövid tiszafüredi kitérő után 2009 és 2011 között a Dorog vezetőedzője legyen, de irányította a Vecsést is. Utolsó edzői munkája a Debreceni-Józsánál volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!