Sportszerűtlen odarúgása miatt kiállították Sallói Dánielt, ez volt a negyedik piros lap a meccsen

2022. május 19. – 09:57

Másolás

Vágólapra másolva

Sallói Dániel két góljával a Sporting Kansas City 2-1-re legyőzte a Colorado Rapids együttesét az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) alapszakaszának szerdai játéknapján. Mégsem a két gólról marad emlékezetes a meccs.

Már majdnem vége volt a meccsnek, amikor a 96. percben elborult a magyar focista agya, és a pálya közepén teljesen indokolatlanul és sportszerűtlenül felrúgta az ellenfél játékosát. A játékvezető rögtön felmutatta a sárga lapot a durva szabálytalanságért, de itt még nem ért véget a jelenet. Megérkezett ugyanis a Colorado Rapids védője, Lucas Esteves, és lendületből fellökte a magyar játékost. Azonnal piros lapot kapott érte.

A villámgyorsan kialakult csetepatéban és lökdösődésben a hazai csapat spanyol játékosának, Andreu Fontasnak is kiosztott egy pirosat a bíró, majd kiment a pálya szélére videón megnézni Sallói rúgását. A visszajátszásban jól látszott, hogy a magyar játékos szándékosan lépett oda az ellenfélnek, a bíró pedig előbb visszavonta a sárgát, majd felmutatta Sallóinak is a pirosat. Miután pár perccel korábban a vendégek egy másik játékosát is leküldte már a pályáról a második sárga lappal, mindkét csapat 9-9 focistával fejezte be a meccset.

Sallói egyébként két remek gólt lőtt a találkozón. A 24. percben két védő között cselezte be magát a tizenhatoson belülre, majd nagyjából 13 méterről lőtt a hálóba. A második félidő elején pedig egy hibátlan átadás után hasonló távolságból talált be a hosszú alsóba. A magyar csatárnak ez volt a harmadik és a negyedik gólja a mostani idényben. Csapata hét nyeretlen bajnoki után győzött ismét, így a nyugati főcsoport tabellájának 13. helyén áll.

A meccs összefoglalója:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!