Gazdag Dániel ismét pontot érő gólt lőtt az észak-amerikai profik között

2022. május 15. – 08:03

Gazdag Dániel ismét pontot érő gólt lőtt az észak-amerikai profik között
Gazdag Dániel gólöröme San Marino ellen Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Gazdag Dániel gólt szerzett a Philadelphia Union mérkőzésén, amely 1-1-es döntetlennel zárult hazai pályán a New York Red Bulls ellen az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) alapszakaszának szombati játéknapján.

A remek gól a klub honlapján megtekinthető. A 13-szoros válogatott középpályás a második félidő elején betört a tizenhatoson belülre, majd 11 méterről a hálóba bombázott. Gazdag végigjátszotta a meccset, amelyen szezonbeli hatodik gólját szerezte. A Philadelphia sorozatban negyedszer játszott döntetlent – pedig ezúttal az 55. perctől emberelőnyben futballozott –, és 11 meccs után a tabella harmadik helyén áll a keleti főcsoportban.

Gazdag újsbbsn nemcsak a klubjában remekel, de az utóbbi időszak egyik legsikeresebb válogatottbeli bemutatkozása is a nevéhez kapcsolódik, hiszen Andorra, San Marino és Lengyelország csapata ellen is gólt szerzett, utóbbi különösen emlékezetes, hiszen idegenben legyőztük a magasabban jegyzett ellenfelet.

A szintén válogatott Schön Szabolcs viszont csak a cseresorból nézte végig, ahogyan csapata, az FC Dallas 3-1-re győzött a Los Angeles Galaxy otthonában. A texasiak a második helyen állnak a nyugati főcsoportban.

Az MTK korábbi játékosa nemrég a Nemzeti Sportnak nyilatkozott arról, hogy ez pályafutása legnehezebb időszaka, mert a Dallas új edzője régóta nem veszi számításba, de azt is deklarálta, hogy az önbizalma töretlen.

A nyolcszoros válogatott, rendkívül gyors és kiválóan cselező focista valóban nincs a legjobb szériában, még nem talált be amerikai csapata színeiben, ahogy sajnos a válogatotttban sem. Bár az eb-n Portugáliának gyönyörű egyéni megoldással gólt lőtt 0-0-nál, de mivel lesről tette, ezt nem jegyzik, és sajnos végül 3-0-ra elvesztettük azt a meccset.

Érdekesség, hogy az NB1 utolsó fordulójában éppen Gazdag és Schön korábbi klubjai, vagyis a Budapesti Honvéd és az MTK küzd a kiesés ellen. A tabellán a kispestiek két ponttal vezetnek, de a vetélkedés nem lefutott, hiszen az MTK otthon fogadja a középmezőnyben tanyázó Debrecent, míg a Honvéd ahhoz a Puskás Akadémiához látogat, amely esetleges győzelmével még második is lehet. Vagyis nem akármilyen izgalmak várhatóak ma 16 órakor a Pancho Arénában és az Új Hidegkúti Nándor Stadionban.

Végül Sallói Dániel kezdőként végig a pályán volt a Sporting Kansas Cityben, amely 7-2-re kikapott a Portland Timbers vendégeként, így továbbra is a nyugati főcsoport tabellájának 12. helyén áll. Amúgy már Sallói is válogatott, nem elírás, de Sallói első válogatott meccsén Sallai cseréjeként léphetett pályára.

A premierben túl sok öröme azonban nem lehetett, mert Angliától kaptunk ki akkor 4-0-ra, ám azóta újabb három mérkőzésen szerepelt a nemzeti 11-ben, ebből kettő szintén nem lehetett örömteli (fájó vereségek Albániától), de Andorra 2-1-es legyőzésével már a siker ízért is megkóstolhatta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!