Szobrot kapott Agüero a Manchester Citytől, kis képzelőerővel felismerhető az arca

2022. május 13. – 13:10

Szobrot kapott Agüero a Manchester Citytől, kis képzelőerővel felismerhető az arca
Az ünneplő Agüero a City stadionjánál – Fotó: Manchester City

Másolás

Vágólapra másolva

Szobrot állított a klub házi gólkirályának, Sergio Agüerónak a Manchester City – írta az MTI. Az emlékművet pontosan tíz évvel azután adták át pénteken az Etihad Stadion előtt, hogy az argentin labdarúgó góljával 44 év után ismét bajnoki címet nyert a csapat.

A 2011/12-es idény utolsó játéknapján a City 1-2-ről fordítva verte 3-2-re hazai pályán a Queens Park Rangerst, a 94. percben esett döntő találatot Agüero érte el.

Az aréna keleti oldalán felállított alkotás több ezer összehegesztett acéldarabból áll.
A 33 esztendős támadó tíz év alatt 390 találkozón 260-szor volt eredményes a klub színeiben, négy bajnoki címet, egy FA Kupa-győzelmet és hat Ligakupa-sikert aratott a csapattal. Az előző idény végén a Barcelonához szerződött, decemberben azonban szívproblémák miatt be kellett fejeznie a pályafutását.

Első látásra nem könnyű felfedezni Agüero vonásait ezen a szobron, de lehet, hogy nem is ez volt a cél.

Agüero a saját szobra alatt – Fotó: Manchester City Facebook
Agüero a saját szobra alatt – Fotó: Manchester City Facebook

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass