Négy gólt rúgott Kevin de Bruyne, és még Haalandnak is üzent a gólörömével

2022. május 12. – 09:23

Másolás

Vágólapra másolva

A Manchester City belga középpályása, Kevin de Bruyne a legeredményesebb szezonját futja, már 15 gólos az angol bajnokságban, kettővel túlszárnyalta eddigi legjobb idényét. Szerda este négy gólt lőtt a Wolverhamptonnak, amivel a City megerősítette vezető helyét, és megtartotta három pontos előnyét a második Liverpoollal szemben.

De Bruyne a 24. percben már három gólnál járt, a bajnokság történetének harmadik leggyorsabb mesterhármasát érte el. Sadio Mané a rekorder, aki a 16. percben már berúgta a harmadik gólját, a második Dwight York, neki 22 perc kellett a négy találathoz. A belga játékos a 60. percben jegyezte a negyedik találatát, végül 5-1-re nyertek. Az első három gólt ballal, a negyediket jobbal lőtte a hálóba.

A harmadik gól után úgy ünnepelt, hogy a kézmozdulataival a frissen leigazolt norvég Erling Haalandnak is üzent.

„Semmit nem tehettünk ellene. Olyan játékos, aki egyedül is képes megváltoztatni a játékot. Így lehet bármilyen jó stratégiánk is, ha valaki négy gólra képes, az egy döntő faktor, és lezárja a meccset” – értékelt a Wolves edzője, Carlos Cachada.

A Manchester City egy hete egy megnyertnek hitt meccset veszített el és kiesett a Bajnokok Ligája elődöntőjében a Real Madriddal szemben (1-3), de mindez lelkileg nem küldte padlóra a csapatot, hanem vágtatnak a céljuk, a bajnoki cím megszerzése felé. A hátralévő két találkozón, a West Ham és az Aston Villa ellen négy ponttal is bajnokok lehetnek.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass