Bejelentette a Manchester City a norvég csatár, Haaland szerződtetését

2022. május 10. – 16:48

Másolás

Vágólapra másolva

A Borussia Dortmund legértékesebb játékosa, a norvég csatár, Erling Haaland 2022. júliustól a Manchester City játékosa lesz. Ezt maga az angol klub jelentette be, a vételárat egyelőre nem hozták nyilvánosságra. A centernek eredetileg 2024-ig szólt a szerződése a német klubhoz.

Az angol bajnokságban vezető City azt is közölte, hogy a játékossal még nem állapodott meg mindenben. Pep Guardiola csapata tavaly döntőt játszott a Bajnokok Ligájában, idén az elődöntőben búcsúzott a Real Madriddal szemben, Haaland érkezése lehet a kulcs, hogy megnyerjék a sorozatot.

Az angol sajtóban arról írtak az utóbbi napokban, hogy Haaland fizetése rekordot dönthet, elérheti a heti 500 ezer fontot.

Haaland Leedsben született 2000. júliusban, édesapja 2000-ig a klub játékosa volt, utána igazolt át a Manchester Cityhez. Ahol lényegében véget is ért a karrierje, mert Roy Keane brutálisan lerúgta egy City-United rangadón. Alf-Inge Haaland 34-szer játszott a norvég válogatottban, szerepelt a 94-es világbajnokságon is.

Fia Norvégiában játszott 19 éves koráig, a Moldétól a Salzburg igazolta át 8 millió euróért, ahol Szoboszlai Dominik csapattársa volt. 2020-tól a Dortmund csatára, a németek 20 millió eurót fizettek érte. A 194 centi magas center 66 meccsen 61-szer volt eredményes a német klubban. A sebessége átlag feletti, 36 km/h mutattak ki nála egy PSG elleni BL-meccsen.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass