Kikapott a világ legjobb profi bokszolójaként számon tartott Canelo Álvarez

2022. május 08. – 08:54

Kikapott a világ legjobb profi bokszolójaként számon tartott Canelo Álvarez
Canelo Álvarez egy Bivoltól kapott ütés után a szombat éjjeli meccsen – Fotó: Al Bello / Getty Images via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Továbbra is veretlenül marad a Boksz Világszövetség (WBA) félnehézsúlyú címvédője a kirgiz-orosz Dmitrij Bivol, miután legyőzte szombat éjjel a mexikói Canelo Álvarezt, írja az SB Nation.

A cikk szerint a Las Vegasban megrendezett mérkőzés mind a 12 menetét Bivol dominálta, a bírók azonban valamivel szorosabbra pontozták az eredményt. A 115-113-as vereség viszont így is nagy meglepetés Álvareztől, akit egyébként a világ legjobb profi bokszolójaként tartott számon több szakportál is súlycsoporttól függetlenül, azaz pound-for-pound alapon.

„Ez [a meccs] emlékeztető volt arra, hogy az ember lehet bármennyire is nagyszerű bokszoló, súlycsoportok igenis okkal léteznek, és ha valaki kockázatot vállal, és következetesen a legnagyobb kihívók ellen lép ringbe, akkor még a legjobbak is veszíthetnek. Még akkor is, ha minden esély mellettük szól” – írja a szaklap cikke.

A beszámoló szerint Álvarez nem volt komfortos a ringben, frusztráltnak tűnt, és így Bivol elvette tőle a folyamatos kontroll és a magabiztosság látszatát.

„Ezt el kell fogadnom. [Bivol] egy nagyszerű bajnok. Néha az ember nyer, de néha veszít is. Nem fogok kifogásokat keresni, ma én vesztettem, ő pedig nyert”

– mondta Canelo Álvarez a meccs után, hozzátéve, hogy szeretne visszavágni ellenfelének. Dmitrij Bivol jelezte is, hogy ennek semmi akadálya: „Készen állok a visszavágóra – csak azt akarom, hogy most már bajnokként kezeljenek.”

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom