Verstappen döntő pillanatban rontott, Leclerc nyerte az időmérőt Miamiban

2022. május 7. – 23:08

Másolás

Vágólapra másolva

Ha nem is őrületes, de mindenképp komolyabb hőségben indult az F1 történetének első időmérője Miamiban – a levegő 34, az aszfalt 53 Celsius-fokos volt a floridai tavaszban. Az időmérőre (meg már a szombati, harmadik szabadedzésre) is nagyot fordult a világ, a pénteken még az élmezőnybe felugró Mercedes visszakerült a szenvedő harmadba, az élre pedig a Red Bull állt.

A szokásoktól eltérően Miamiban nem öt, hanem négy pilóta kiesése volt a tét az időmérő első szakaszában, Esteban Ocon ugyanis ki sem gurult a kvalifikációra, a harmadik szabadedzésen elszenvedett balesetében ugyanis megrepedt az Alpine-versenyautó kasztnija, ezt kicserélni pedig annál komolyabb műveletnek számít, mint hogy a szabadedzés és az időmérő között elkészüljenek vele.

A négy kieső között volt Kevin Magnussen a Haasszal, az F1 első teljes állású kínai pilótája, Csou Kuan-jü, illetve a két Williams-versenyző, Alex Alon és Nicholas Latifi. Mind a négy kieső 1,5 másodpercen kívül volt a Q1-ben leggyorsabb Charles Leclerc-hez képest, Magnussen hátránya egészen pontosan 1,501 másodperc volt.

Az időmérő második szakaszában Fernando Alonso, George Russell, Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo és Mick Schumacher búcsúztak – az élen mindössze 72 ezredmásodperc volt Leclerc és Max Verstappen között, miközben a 3-10. helyek között kevesebb, mint fél másodperc volt.

A legfontosabb rajtpozícókról döntő harmadik szakaszban a két Ferrari állt az élre, Leclerc és Carlos Sainz is sikerrel javított a legvégén, Max Verstappen viszont az utolsó próbálkozásának elején rontott egyet, ezzel kiszállt a pole pozícióért zajló harcból, végül a harmadik helyről indulhat a csapattárs Sergio Pérez elől. A két Ferrari és két Red Bull mögé Valtteri Bottas, illetve a tavaly még a csapattársaként versenyző Lewis Hamilton értek oda.

A vasárnapi futam magyar idő szerint 21.00-kor rajtol majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!