Valaki 3,3 milliárd forintnyi pénzt adott Maradona legendás mezéért

2022. május 04. – 18:12

Valaki 3,3 milliárd forintnyi pénzt adott Maradona legendás mezéért
A Sotheby's aukciósház munkatársa igazgatja Diego Maradona árverésre bocsátott mezét Londonban 2022. április 20-án – Fotó: Adrian Dennis / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Rekordot jelentő, 9,3 millió dollárért (3,348 milliárd forintért) kelt el szerdán Diego Maradona meze, amelyet az 1986-os labdarúgó-világbajnokságon, az angolok elleni mérkőzésen viselt – írja az MTI. A Sotherby's aukciós háznál április 20-án indult el érte az internetes árverés.

A mexikóvárosi összecsapáson Maradona két gólt szerzett, ezek közül a második egy félpályás szóló végén született, az első találat pedig az „Isten keze” néven híresült el: a csatár kézzel ütötte a kapuba a labdát, de a játékvezető és az asszisztensek ezt nem vették észre.

A legendás ruhadarabot eddig a korábbi angol válogatott középpályás, Steve Hodge birtokolta, ugyanis ő volt az, aki a 2–1-es argentin győzelemmel zárult meccs után mezt cserélt Maradonával. Az argentin támadó meze mostanáig a manchesteri nemzeti futballmúzeumban volt kiállítva. A mez történetéről az árverés indulása után ebben a cikkben írtunk részletesebben.

Az eddig legdrágábban értékesített sportfelszerelés Babe Ruth legendás baseball-játékos 1920-as évek végén viselt meze volt, amely 2019-ben 5,6 millió dollárért kelt el.

Kövess minket Facebookon is!