54 évesen meghalt Mino Raiola, az egyik legbefolyásosabb futballügynök

2022. április 30. – 16:50

54 évesen meghalt Mino Raiola, az egyik legbefolyásosabb futballügynök
Mino Raiola 2018-ban a foci-vb-n – Fotó: Alexander Hassenstein/Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

Meghalt Mino Raiola, a futballvilág egyik legbefolyásosabb játékosügynöke – közölte Raiola családja a férfi Twitter-oldalán. Raiola 54 éves volt.

Mino Raiola halálhíre már két nappal ezelőtt megjárta a sajtót, akkor viszont az információ nem bizonyult valósnak. Raiola akkor éppen Twitteren bosszankodott, hogy négy hónapon belül másodszor keltették a halálhírét. Az ügynök jó ideje súlyos betegséggel küzdött, ez okozta most a halálát.

„Mino [a betegség ellen] mindvégig olyan erővel küzdött, amivel a tárgyalóasztaloknál védte a játékosai érdekeit. Munkáján keresztül rengeteg életben nyomot hagyott és új fejezetet írt a modern futball történelmébe. Örökké hiányozni fog” – írta a családja.

Raiola Olaszországban született, de Hollandiában nőtt fel. A nyolcvanas évek végén kezdett ügynökként dolgozni, az első nagyobb igazolása Pavel Nedved elhozása volt a Lazio csapatába 1996-ban. Később többek között olyan focisták ügynöke volt, mint Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba, Erling Haaland, Gianluigi Donnarumma vagy éppen Mario Balotelli. Nem volt könnyű tárgyalópartner, kiemelkedően nagy jutalékokat kért és kapott egyes játékosok szerződéseivel. Egyik legnagyobb húzása Pogba manchesteri visszatérése volt, 105 millió euróért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!