Guardiola: Még egy szinttel magasabban kell játszani Madridban

2022. április 27. – 10:16

Guardiola: Még egy szinttel magasabban kell játszani Madridban
A BL-döntőért küzdő két edző, Pep Guardiola és Carlo Ancelotti – Fotó: José Breton/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A Bajnokok Ligája keddi elődöntője után valamennyi szakember azt állapította meg, hogy ezért szeretjük a futballt. Nagy iram, gyors támadások, állandóan veszélyben forgó kapuk, háttérbe szorított védekezés, és persze sok gól. A Manchester City úgy verte meg 4-3-ra a Real Madridot, hogy már a 93. másodpercben gólt fejelt Kevin de Bruyne. Ez a meccs teljesen más játékot hozott, mint az Atlético elleni, ahol Simeone csapata csak az utolsó 30 percben próbált focizni, az előtte lévő 150 percben inkább csak az ellenfele vérét szívta.

Pep Guardiola kedd este azt nyilatkozta a Marca tudósítása szerint, ha a jövő szerdán azt az arcukat mutatják, mint az Atlético ellen a második félidőben, akkor kiesnek. „A Bernabeuba teljesen mindegy, milyen eredménnyel mész, 1-0, 2-0, vagy 4-3. Le kell játszani a meccset egy impozáns stadionban. Azt szeretném, ha ezen a színpadon a csapatom olyan teljesítményt mutatna, ami méltó a stadionhoz. Ezt kell sulykolnom a játékosaimba. És persze azt, ha már most a döntőre gondolnak, akkor elvesztünk.

Senki nem mondhatja, hogy ezt a meccset nem élvezte. De ez egy párharc, jön Madridban a második rész, még csak féltávnál vagyunk, a lényegi kérdések Madridban dőlnek el.”

Hálás volt Stones-nak, még ha a védő csak 36 percet bírt is, utána le kellett cserélnie, és Fernandinho jött be a helyére, akit a második gól előtt egy remek testcsellel fordult le Vinicius, aki meg sem állt a kapuig.

Guardiola nem aggódott amiatt, mert sok helyzetet hagyott ki a csapata, úgy játszottak, mintha a Brighton lett volna az ellenfél. Biztosan pontosítaniuk kell majd a helyzetek kihasználásán, de először azt fogja nyomatékosítani a futballistáiban, hogy emelt fővel, győzelemmel mehetnek a visszavágóra. Nem kell panaszkodniuk az eredmény miatt.

„Lehetett volna jobb eredmény, persze, de ez a Madrid. Mindent megtettünk a győzelemért, ha nálunk volt a labda, és akkor is, ha nem. A verseny azt követeli tőlünk, hogy még egy szinttel magasabban játsszunk a jövő héten, és erre képesek is vagyunk.”

A Real Madrid edzője, Carlo Ancelotti azzal kezdte, hogy bármennyire is büszke csapatára, az vereséget szenvedett. Nem olyan meccset játszott, mint Párizsban, mert lehetőségeket teremtett, de veszített. Kis odafigyeléssel, az első két gól elkerülhető lett volna. Kijelentette, ha a visszavágón is így védekeznek, akkor kiesnek. A középpályán stabilitást adó Casemiro a visszavágóra felépülhet, Alaba játékáról majd az után dönt, hogy kielemzik a látottakat, vélhetően ott lesz a védelem tengelyében.

„Benzema ezúttal is nagyszerű játékot nyújtott, nem tudtam, hová lövi a büntetőt. Megvan az egyénisége ahhoz, hogy ilyen extra megoldást válasszon” – méltatta a francia centert, aki a bekapott gólok után is űzte és hajtotta a társait.

„Van egy csapatunk, benne nagy tapasztalattal rendelkező játékosokkal. Amikor nehéz pillanatok jönnek, nem veszítik el a fejüket. Ez régóta jellemző rájuk. Aki sok ilyen típusú meccset játszott már, soha nem feladja, ez benne van a zsigereiben, és eközben hideg fejjel tud gondolkodni. Készen állunk arra, hogy a Bernabeuban újra egy varázslatos éjszakát szerezzünk a rajongóinknak.”

Guardiola kilencedszer jutott BL-elődöntőbe, Ancelotti csak eggyel maradt el tőle. Előbbi kétszer nyerte meg a trófeát Barcelonával (2009 és 2011), a Cityvel tavaly elbukott. Utóbbi kétszer nyert a Milannal (2003 és 2007) és egyszer a Reallal (2014).

Az egymás elleni meccseiken 5-2-re vezet Guardiola a kedd esti találkozóval.

Ancelotti 2014-ben kétszer már megverte a BL-elődöntőben Guardiolát, akkor a Real kettős győzelemmel búcsúztatta a Bayernt, a madridi 1-0 után 4-0 lett Münchenben. Szerdán is nyernie kell, ha döntőt akar játszani.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!