Eltiltotta és 200 ezer forintra meg is bírságolta Elek Gábort és Ambros Martínt a kézilabda szövetség

2022. április 27. – 11:44

Eltiltotta és 200 ezer forintra meg is bírságolta Elek Gábort és Ambros Martínt a kézilabda szövetség

Másolás

Vágólapra másolva

Két-két bajnoki mérkőzést ki kell hagynia Elek Gábornak, a Ferencváros női kézilabdacsapatának vezetőedzőjének és Ambros Martínnak, a Győri Audi ETO KC szakvezetőjének, miután le kellett fogni őket a kb. két héttel ezelőtti meccsen, nehogy teljesen egymásnak rontsanak, írja az MTI.

A két edző egy elmaradt büntető után ugrott egymásnak, és végül a játékvezetőknek, illetve a játékosoknak kellett közéjük állni, hogy ne legyen komolyabb incidens a két edző összezördüléséből. Az M4 Sport közvetítése alapján mindkét vezetőedző kétperces kiállítást reklamált, amikor a bírón keresztül egymásnak mentek. A teljes eset a közmédia honlapján tekinthető meg.

Az MKSZ etikai és fegyelmi bizottsága szerdán döntött róluk, miután meghallgatták őket. Az eltiltás mellett 200-200 ezer forintos büntetést is kaptak. A határozat ellen a szakvezetők fellebbezhetnek, az eltiltások azonban ettől függetlenül hatályba lépnek.

Április 14-én az FTC házigazdaként 29-24-re megnyerte az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes győriek elleni rangadót, így a szezon végén pontegyenlőség esetén az összgólkülönbség dönti majd el az aranyérem sorsát a két együttes között.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!