Egymásnak ugrott Ambros Martín és Elek Gábor a Fradi–Győr női kézirangadón

2022. április 14. – 21:51

Egymásnak ugrott Ambros Martín és Elek Gábor a Fradi–Győr női kézirangadón

Másolás

Vágólapra másolva

Le kellett fogni a Ferencváros és a Győr női kézicsapatainak meccsén a két vezetőedzőt, nehogy egymásnak rontsanak az első féldő legvégén – a Fradi otthonában rendezett mérkőzésen, 14-11-es hazai vezetésnél, egy elmaradt büntető hozott nem várt parázs pillanatokat.

A ferencvárosi Angela Malestein próbálkozott volna ziccerből, a kapuval szemben, de Kari Brattset Dale megfogta a labdát kezet, ezért szeretett volna hétmétereshez jutni a Fradi, ám az elmaradt.

Az eset után a játékvezetőknek, illetve a játékosoknak kellett a győri Ambros Martín és a ferencvárosi Elek Gábor közé állniuk, hogy ne legyen komolyabb incidens a két edző összezördüléséből. Az M4 Sport közvetítése alapján mindkét vezetőedző kétperces kiállítást reklamált, amikor a bírón keresztül egymásnak mentek. A teljes eset a közmédia honlapján tekinthető meg.

Érdemes visszaemlékezni, hogy Elek Gábor és Ambros Martín korábban szoros együttműködésben, közösen vezették a női kézilabda-válogatottat. Ennek viszont nem feltétlenül volt nyoma a mérkőzés után. A mérkőzés után Elek azt mondta, sajnálja, hogy elszállt az agya, Martín viszont annyival kommentálta a történteket, hogy

„Nem akarok erről az emberről beszélni, soha többet”.

Maga a mérkőzés fordulatos végjátékot hozott, a Fradi indtúli hétméteressel nyert 29-24-re a Győr ellen, ezzel ledolgozták a novemberi, győri mérkőzésen elszenvedett 25-20-as vereség során gyűjtött gólhátrányukat. Amennyiben a két csapat azonos pontszámmal zárja majd a szezont, a két, egyaránt ötgólos siker miatt az összgólkülönbség dönt majd köztük, nem számít majd, hogy idegenben ki mennyit dobott a másik csapatnak.

A tabellát jelenleg a Győri ETO vezeti ugyan 46 ponttal, ám a 40 pontos Fradi három mérkőzéssel kevesebbet játszott. Ha mindkét csapat megnyeri a maradék meccseit, a teljes gólkülönbség alapján a Győr ünnepelhet. A Fradira sorrendben a Kisvárda, a Vác, a Szombathely, a Budaörs és a Vác vár, a Győr még a Dunaújváros és a Debrecen ellen lép pályára.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!