Sorozatban tizedszer bajnok a Bayern München, a PSG Messi bombájával nyert bajnokságot

2022. április 23. – 23:42

Másolás

Vágólapra másolva

Sorozatban 10. bajnoki elsőségét gyűjtötte be Németországban a Bayern München labdarúgócsapata, miután a Bundesliga 31. fordulójának szombati rangadóján 3-1-re legyőzte hazai pályán a második helyen álló Borussia Dortmundot.

Fotó: Marcel Engelbrecht / AFP
Fotó: Marcel Engelbrecht / AFP
Nagelsmann vezetőedző is kapott a sörből – Fotó: Marcel Engelbrecht / AFP
Nagelsmann vezetőedző is kapott a sörből – Fotó: Marcel Engelbrecht / AFP

Az MTI beszámolója szerint a félidőben a Bayern már 2-0-ra vezetett Serge Gnabry, és Robert Lewandowski találataival, ugyanakkor az 52. percben még felcsillant némi remény a Dortmund előtt, Emre Can ugyanis tizenegyesből szépített. A folytatásban viszont nem sikerült gólt szerezniük a vendégeknek, a végeredményt Jamal Musiala állította be a 83. percben. A Bayern története 32. bajnoki címét ünnepelheti.

A PSG Messi góljával lett francia bajnok

Története tizedik bajnoki címét szerezte meg a francia labdarúgó Ligue 1-ben a Paris Saint-Germain csapata, amely a Lens ellen játszott hazai 1-1-es döntetlennel biztosította be végső diadalát négy fordulóval a zárás előtt.

A Paris Saint-Germain 2013 óta nyolcadik alkalommal hódítja el a trófeát, amelyet korábban 1986-ban és 1994-ben is megnyert. Az elmúlt csaknem 10 évben csupán 2017-ben és tavaly nem sikerült diadalmaskodnia a fővárosi csapatnak a Ligue 1-ben. A PSG tizedik bajnoki címe rekordbeállítás is Franciaországban, eddig ugyanis csak a Saint-Étienne szerzett tíz bajnoki aranyat, 1957 és 1981 között – írja az MTI.

A szombati Lens elleni bajnokin Messi bombagólt lőtt:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!