Sallai Rolandot választották a forduló legjobbjának a Bundesligában

2022. április 19. – 11:54

Sallai Rolandot választották a forduló legjobbjának a Bundesligában
A Freiburg játékosa, Sallai Roland ünnepli a második gólját – Fotó: Sven Simon/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

3-0-ra nyerte a szombati bajnokiját a Freiburg a Bochum ellen, ezzel megerősítette az ötödik helyét a tabellán, és a negyedik helyezett Bayer Leverkusen legnagyobb kihívójaként tovább harcol a Bajnokok Ligájáért a hátralévő négy fordulóban.

A meccs hőse Sallai Roland volt, aki két gólt is szerzett, előbb jobbal, majd fejjel talált a kapuba. Az első gólját az első, a másodikat a második félidőben szerezte. A Kicker nevű tekintélyes német szaklap a legjobb osztályzatot, az egyest adta neki. Viszonyításul: a Dortmund csatára, az ugyancsak duplázó Erling Haalandnak, meg kellett elégednie a 1,5-es osztályzattal.

A forduló legjobb játékosaként mutatták be, küzdőszellemét és a lelkesedését külön kiemelve. Az edzője, Christian Streich azt mondta róla, hogy jó szezonja volt a tavalyi, de idén csak alkalmanként indult be a játéka, ám a Frankfurt ellen már érezni lehetett a javulását, akkor gólpasszal segítette csapatát.

„Roland azt gondolta, hogy ugyanolyan meredeken tart majd felfelé idén is. Érzékelem a fizikai fejlődését, ezért is tud labdát szerezni, majd utána befejezni egy ilyen támadást”

értékelte a szakvezető a Kickerben. Íme, a gól, amelyik a becsúszása után indul.

A Freiburg kedd este a Német Kupa elődöntőjében a másodosztályú Hamburg vendége lesz, és a klub legnagyobb sikerét érhetik el, ha továbbjutnak. A negyeddöntőben a Bochum ellen a csereként beállt Sallai találata kellett a 120. percben, hogy még a hosszabbításban továbbmenjen a Freiburg, és ne büntetőkkel dőljön el a párharc.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!