Sallai Roland volt a nyerő ember, a 120. percben rúgta kupaelődöntőbe csapatát

2022. március 3. – 07:50

Sallai Roland volt a nyerő ember, a 120. percben rúgta kupaelődöntőbe csapatát
Sallai Roland a győztes gól után – Fotó: David Inderlied/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A labdarúgó Német Kupában szerda este kialakult az elődöntő mezőnye. A Lipcse hozta a kötelezőt, és 4-0-ra verte a másodosztályú Hannovert. Gulácsi Péter természetesen ott volt a kapuban, Willi Orbán pedig a védelem tengelyében. Szoboszlai Dominik ezúttal is csereként jutott szóhoz.

A Freiburg a hosszabbítás utolsó percében ment tovább Bochumban, a győztes gólt a 72. percben becserélt Sallai Roland szerezte a 120. percben. A magyar válogatott szélső nagy védelmi hibát használt ki, a Bochum védője vélhetően haza akarta adni a labdát, de rendkívül rosszul ért hozzá. Sallai kihasználta gyorsaságát, és a tizenhatoson belül is higgadt megoldást választott.

Az Union Berlin még kedden biztosította a helyét a négy között a St. Pauli 2-1-es legyőzésével – Schäfer András betegsége miatt hiányzott –, így három magyar érdekeltségű csapat is elődöntős. A másodosztályú Hamburg egészíti ki a mezőnyt, amelyik tizenegyesekkel biztosította a helyét.

Az elődöntő sorsolását március hatodikán, vasárnap este tartják, a párharcokra április 19-én és 20-án kerül sor. A döntőt május 21-én rendezik a berlini Olimpiai Stadionban, aminek biztosan lesz magyar résztvevője.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!