700 lóerős villanyautót is vezet idén Michelisz Norbert

2022. április 14. – 16:35

Másolás

Vágólapra másolva

Dupla szereplés vár a WTCR, vagyis a túraautó-világkupa 2019-es bajnokára, Michelisz Norbertre, aki a WTCR mellett az elektromos autóknak szervezett ETCR-ben is rajthoz áll majd – mindkét sorozatban a Hyundai gyári versenyzőjeként.

A dél-koreai autógyártó csütörtöki bejelentése szerint Michelisz mellett még két versenyzőt neveznek a teljes idényre az elektromos túraautó-világkupában, azt a Mikel Azconát, aki Michelisz csapattársa lesz a WTCR-ben, illetve azt a Jean-Karl Vernayt, aki a sorozat tavalyi, első idényében a második helyen zárt (Azcona egyébként a harmadik lett). Mellettük még Kevin Ceccon és Nicky Catsburg is versenyez majd, ők a negyedik autót osztják majd meg egymás között.

A Hyundai Veloster N ETCR, az elektromos túraautó – Fotó: Hyundai Motorsport
A Hyundai Veloster N ETCR, az elektromos túraautó – Fotó: Hyundai Motorsport

Michelisz eddigi pályafutása legnagyobb kihívásaként vezette fel, hogy idén dupla terhelés vár majd rá, de ahogy írja, alig várja a kettős szereplést. Főleg, hogy az elektromos Hyundai nagyon sok mindenben különbözik a klasszikus túraautótól: 450-500 kilóval nehezebb, de kétszer erősebb, a csúcson 700 lőerős teljesítményt képes leadni. Emellett nem első-, hanem hátsókerék-meghajtású.

Az ETCR és a WTCR szezonja is a május 7-8-i hétvégén, a legendás franciaországi Pau-Arnos utcai versenypályáján indul majd.

A WTCR-hez kapcsolódó hírek, hogy az olaszországi Vallelunga és a franciaországi Anneau du Rhin beugrásával lett teljes a 2022-es versenynaptár, a helyszínek az orosz-ukrán háború miatt közvetlen, illetve közvetett módon kieső oroszországi és csehországi versenyeket helyettesítik. Csütörtökön bemutatták a WTCR másik magyar pilótájának, Tassi Attilának a 2022-es versenyautóját. A fiatal pilóta idén a Liqui Moly Team Engstler csapatát erősíti majd az elmúlt évekből megszokott csapattársával, Tiago Monteiróval.

Fotó: Honda Racing
Fotó: Honda Racing
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!