Meghalt a 84-szeres kolumbiai válogatott futballista, Freddy Rincón

2022. április 14. – 09:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szerda éjszaka meghalt Freddy Rincón, a kolumbiai futballválogatott korábbi csapatkapitánya, aki hétfőn súlyos autóbalesetet szenvedett. Rincón 55 éves volt. „Csapatunk minden erőfeszítése ellenére Freddy Eusebio Rincón Valencia elhunyt” – mondta újságíróknak Laureano Quintero, az Imbanaco Klinika orvos-igazgatója.

A futballista autójával – melyben többen ültek – hétfőn egy busszal ütközött Caliban. A baleset után Rincónt fejsérülésekkel szállították kórházba, ahol megműtötték, majd az intenzív osztályon kezelték, állapota azonban a beavatkozás után is kritikus maradt.

Rincón 84-szeres válogatott volt, három világbajnokságon (1990, 1994, 1998) szerepelt, a válogatottban 17 gólt szerzett. Egyik legfontosabb találatát az 1990-es olaszországi világbajnokságon, a Németország elleni csoportmeccsen érte el. Ő egyenlített az 1-1-re végződött találkozón, aminek köszönhetően a kolumbiaiak továbbjutottak a nyolcaddöntőbe.

Freddy Rincón a klubvilágbajnoki győzelem után 2000. január 14-én, Rio de Janeiróban – Fotó: Vanderlei Almeida / AFP
Freddy Rincón a klubvilágbajnoki győzelem után 2000. január 14-én, Rio de Janeiróban – Fotó: Vanderlei Almeida / AFP

Klubszinten többek között a Santa Fét, az América de Calit, a brazil Palmeirast és Corinthianst, valamint Európában a Napolit és a Real Madridot erősítette. 2000-ben klubvilágbajnokságot nyert a Corinthiansszal. Visszavonulása után 2004-től 2010-ig hazájában és Brazíliában edzősködött.

(MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!