Gulácsiék az Európa-liga döntőjéért játszhatnak, az Atalantát kiejtve elődöntősök, kiesett a Barcelona

2022. április 14. – 20:52

Gulácsiék az Európa-liga döntőjéért játszhatnak, az Atalantát kiejtve elődöntősök, kiesett a Barcelona
Szoboszlai Dominik és Christopher Nkunku ünneplik az RB Leipzig második gólját az Atalanta ellen – Fotó: Daniele Mascolo / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Bejutott az Európa-liga elődöntőjébe a három magyar válogatott játékost – Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot – foglalkoztató RB Leipzig, amely az otthon játszott 1-1-es döntetlen után idegenben 2-0-ra legyőzte az Atalantát. Ezzel a német csapat lett az idei El-kiírás első elődöntője, a másik három negyeddöntős visszavágót ugyanis csütörtök este 9-től rendezik.

A lipcsei csapat, amelyben Gulácsi és Orbán is kezdő volt, Christopher Nkunku duplájával harcolta ki a továbbjutást. A francia játékos a 18. percben egy közelről indított, a kapufáról bepattanó lövéssel juttatta előnyhöz csapatát, majd a 87. percben egy büntetővel döntötte el a továbbjutást. Az Atalanta a második félidő elején a videóbíróban bízott, hogy büntetőhöz jut és esetleg egyenlíthet, de végül a visszajátszás alapján nem láttak kezezést a szabadrúgás után a sorfalban megpattanó labdánál.

Ami a Lipcsét illeti, a csapat jelenleg a negyedik helyen áll a német Bundesligában, míg a német kupában már az elődöntőbe jutottak, ott április 20-án az Union Berlin ellen folytatják majd.

Későn ébredt, kizúgott a Barcelona

Az esti sávban rendezett három meccs közül kettő dőlt csak el a rendes játékidőben. A Barcelona otthon szenvedett vereséget, az Eintracht Frankfurt már a 4. percben vezetett, és végül 3-2-re nyert a Barcelona otthonában, így 4-3-as összesítéssel jutottak az elődöntőbe. A Barcelona a 90. perc elején még háromgólos hátrányban volt, majd végül a 10 percre nyúló ráadásban Sergio Busquets és büntetőből Memphis Depay is betalált, de ez is kevés volt a csodához és a továbbjutáshoz. A Frankfurt ellenfele a Lyont könnyedén, 3-0-ra verő West Ham United lesz.

A Leipzig ellenfelét adó párharc hosszabbításra ment. A Rangers ugyan már a félidőig megfordította a párharc állását a portugáliai 1-0-s vereség után, ám a 42. perctől emberhátrányban játszó Braga a 83. percben betalált, így 2-2-es összesített eredmény miatt jöhetett a hosszabbítás.

A Rangers a 101. percben Kemar Roofe góljával döntötte el a továbbjutás sorsát, és mivel később még egy Braga-játékost kiállítottak, kettős emberelőnyben már behúzták a találkozót.

Az elődöntők első meccseit április 28-án, a visszavágókat május 5-én rendezik.

Eredmények, Európa-liga, negyeddöntők

  • Atalanta–RB Leipzig 0-2 (összesítésben 1-3)
  • Barcelona–Eintracht Frankfurt 2-3 (összesítve 3-4)
  • Lyon–West Ham United 0-3 (összesítve 1-4)
  • Rangers–Braga 3-1 (hosszabbítás után) (összesítve 3-2)
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!