Ha felfelé köpsz, a saját arcodba megy – kiosztották a Bayern edzőjét a Villarreal lebecsült játékosai

2022. április 13. – 12:54

Ha felfelé köpsz, a saját arcodba megy – kiosztották a Bayern edzőjét a Villarreal lebecsült játékosai
A Bayern edzője, Julian Nagelsmann értékeli a kiesést – Fotó: Angelika Warmuth/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A Villarreal egyszer találta el a kaput a müncheni Allianz Arenában, akkor a csereként beállt Chukwuenze közeli lövését nem tudta hárítani a világbajnok kapus, Manuel Neuer. A spanyol bajnokság hetedik helyén álló csapat ezzel a találattal kiegyenlített a 88. percben (1-1), a bajorok pedig a hosszabbítást sem tudták kiharcolni a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, és számukra véget ért az idei sorozat, csak a bajnoki elsőséget szerezhetik már meg.

Julian Nagelsmann edző keserűen értékelt, és megerősítette, az első meccsen, a múlt héten ment el a továbbjutás. A 34 éves edző a sorsolás után azt mondta, hogy megpróbálják már az első találkozón eldönteni a továbbjutást, ez a nyilatkozat nagy visszhangot váltott ki a Villarreal játékosainál, egyértelműen sértésnek vették, és kettőzött erővel akarták igazolni, hogy a szakvezetőnek nincs igaza.

A gólpasszt adó Gerard Moreno úgy értékelt, hogy valójában ők dönthették volna el az első meccsen a továbbjutást, mert akár 3-0-ra is felülmúlhatták volna az erőtlenül vergődő bajorokat.

„Nagelsmann minden mondata motivált bennünket”

jelentette ki.

A 33 éves középpályás Dani Parejo is fontosnak tartotta kiemelni a német edző tiszteletlenségét, és rögtön a meccs után odaszúrt egy kemény mondattal. „Van az úgy, ha felköpsz, a saját arcodba megy.”

Nagelsmannt nem szembesítették a korábbi mondataival a meccs után, de azt nyilatkozta, hogy a taktika rendben volt, az elmúlt két hónapot tekintve az intenzitás is, és nagyon nehéz dolguk volt, mert a Villarreal defenzíven játszott az előnye tudatában, nyolc emberrel védekezett, és csak ritkán vállalkozott kontratámadásokra. Karrierje legfájdalmasabb kudarcának nevezte a kedd estit. Szerinte nem volt értelme az öltözőben a csapathoz szólnia a lefújás után, mert senki sem értette volna meg a szavait.

A lecserélt Thomas Müller, akinek a 71. percben lett volna esélye a megnyugtató második gólt megszerezni – ez a fejes volt a Bayern utolsó komoly lehetősége is egyben –, úgy látta, hogy folyamatosan nyomtak, 68 százalékban náluk volt a labda, megérdemelték volna a továbbjutást, ehelyett meg kell emészteniük, hogy a sorozat most véget ért nekik.

A Kicker nevű szaklap a Bayern fantáziátlan játékát bírálta, és a lengyel középcsatár Lewandowskiról is csak annyit emelt ki, hogy a gólján kívül leginkább a felesleges szabálytalanságaival tűnt ki. A gólt előkészítő Comant dicsérték, benne megvolt a lendület. Felrótták Nagelsmannak a védelem esetlegességét, hogy nem találta meg annak a vezérét, aki össze tudja fogni a helyezkedést. Az edző nem találta meg az ideális védekező középpályást sem.

Egy éve a PSG-vel szemben ugyancsak a negyeddöntőben esett ki a Bayern, de akkor legalább hasonló egyéni képességű játékosokkal szemben maradt alul, míg most ez nem mondható el, ami elgondolkodtató a jövőre nézve. Jövőre ugyanis ugyanezzel a támadósorral kell felvenni a küzdelmet a BL-ben a csapatnak.

A Villarrealra az elődöntőben a Liverpool–Benfica párharc győztese vár. Az első meccset az angolok idegenben 3-1-re nyerték meg. A másik ágon a Real Madrid az Atlético Madrid–Manchester City (0-1) továbbjutójával játszik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!