Szoftverhibás lett a Bayern, és nagyon vigyáznia kell, ki ne zúgjon a BL-ből

2022. április 7. – 12:21

Szoftverhibás lett a Bayern, és nagyon vigyáznia kell, ki ne zúgjon a BL-ből
Thomas Müller és az egész Bayern csak szenvedett a Villarreal ellen – Fotó: Nicola Mastronardi/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A Bayern München 1-0-ra kikapott a Villarreal ellen a Bajnokok Ligája szerda esti negyeddöntőjében. Julian Nagelsmann edző szerint akár nagyobb különbséggel is alulmaradhatott volna a csapata, mert a spanyolok lőttek egy olyan gólt, aminél centimétereken múlt a leshelyzet, és volt kapufájuk is. A szakvezető a harakiri kifejezést is használta a nyilatkozatában, mivel könnyen beleszaladhattak volna egy nagyobb arányú vereségbe is. Hogy ennyire gyenge napot fognak ki, annak nem volt előjele, mert a Freiburgot magabiztosan verték a hétvégén.

A Kicker elemzésében arra mutatott rá, hogy szoftverhibás lett a Bayern. Támadásban nem tudtak mit kezdeni a labdával, és ez a fajta bizonytalanság nem új keletű ebben a szezonban, igaz a BL-ben most ütközött ki először. A megfelelő konzekvenciákat sürgősen le kell vonni ebből a játékból. Nagelsmann neki is látott, hiszen ahogy felszállt a csapatbuszra, már rögtön az elemzőjét maga mellé kérte, és elkezdték az analízist. A Kicker megjegyezte azt is, hogy a bajnokságban elért eredmények elhomályosították a csapat valós problémáit, amik szerda este jól érzékelhetően kiütköztek.

A spanyolok edzőjét, Unai Emeryt Nagelsmann egyébként taktikai zseninek nevezte, aki amióta a Villarrealhoz szerződött, a KO-szakaszban még nem veszített meccset, tavaly megnyerték a EL-t a Manchester Uniteddel szemben, az előző körben a Juventust 3-0-ra verték idegenben, vagyis a Bayernnek össze kell kapnia magát a jövő keddig, ha tovább akar jutni.

Emery úgy látja, hogy annak ellenére is reális esély van az elődöntőbe kerülésre, hogy a második gólt nem tudták berúgni. A Villarreal csak a hetedik a spanyol bajnokságban, de ezen a meccsen nem úgy játszott, mintha csak epizodista lenne.

Arról is beszélt, kedvezőbb helyzetben lennének, ha még él a tavalyi szabály, amikor az idegenben lőtt gólok előnyt jelentenek, de szerinte ez a lebonyolítás a normálisabb.

„Nem tudom, hogy alábecsülik-e a spanyol ligát, mert most nincs itt Ronaldo vagy Messi. Az biztos, hogy a bajnokság nincs annyira a fókuszban. Az angol bajnokságban biztosan nagyobb bevételt hoz, de a La Liga megadja az esélyt mindenkinek a fejlődésre. A Roig család 25 éve tartó remekül felépített projektje miatt szeretnek ehhez a csapathoz jönni a játékosok, nekem pedig az a dolgom, hogy ezt a klubot láthatóvá tegyem Európában. A Bayernben sok lehetőség van, ha a visszavágón nem leszünk tökéletesek, bajba sodorjuk magunkat”

értékelt a Marcának Unai Emery, aki volt az Arsenal és a PSG vezetőedzője is.

A párharc továbbjutója a Benfica – Liverpool (1-3) párharc továbbjutójával találkozik a négy között. A másik ágon a Manchester City és a Real Madrid van előnyben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!