A Real Madrid Benzema mesterhármasával kiütötte a BL-címvédő Chelsea-t

2022. április 6. – 23:01

A Real Madrid Benzema mesterhármasával kiütötte a BL-címvédő Chelsea-t

Másolás

Vágólapra másolva

A Real Madrid Karim Benzema mesterhármasával 3-1-re legyőzte a címvédő Chelseat a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. A szerdai nap másik BL-meccsén a Villarreal meglepetésre 1-0-ra nyert a Bayern München ellen. A visszavágókat egy hét múlva rendezik.

Londonban, szakadó esőben rendezték a Chelsea–Real Madrid-párharc első meccsét. A Real az első félidő közepén három perc alatt kétgólos előnyre tettek szert: Karim Benzema a 21. és 24. percben is fejjel volt eredményes. A Chelsea ezt követően óriási nyomás alá helyezte ellenfelét, és Kai Havertz révén – szintén fejes góllal – szépített. A szünetig újabb két spanyol helyzet maradt ki, Benzema óriási ziccert rontott. A francia csatár újabb góljára azonban nem kellett sokat várni, a második félidő elején, a 46. percben Edouard Mendy kapus hibáját kihasználva volt ismét eredményes.

A kétgólos hátrányba került Chelsea ugyan növelte a tempót és a nyomást, de a Real jól védekezett. A Chelsea a mezőnyfölénye ellenére sem tudott újabb gólt szerezni. A visszavágót április 12-én rendezik Madridban.

A játéknap másik mérkőzésén a Villarreal hazai pályán fogadta a Bayern Münchent. A Villarreal a meccs elején agresszíven letámadta a Bayernt, aminek hamar meg is lett az eredménye. A 8. percben Arnaut Danjuma egy kontra végén talált Manuel Neuer kapujába. A Bayernnek nem először okozott gondot a szélről érkező beadások levédekezése ebben a szezonban. A szünet előtt ismét a Bayern kapujába került a labda egy beadásnak szánt lövés után, de les miatt végül érvénytelenítették a találatot.

A Bayern a második félidőben sem találta saját ritmusát, kapura is alig lőttek. A Villarreal viszont gyors kontratámadásokkal sorra alakította ki a helyzeteket, amiket aztán ki is hagytak. A Bayern 2017 szeptemberét követően kapott ki idegenbeli BL-meccsen. A párharc visszavágóját jövő kedden rendezik Münchenben.

  • Chelsea–Real Madrid 1-3 (1-2)
  • Villarreal–Bayern München 1-0 (1-0)

(MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!