Háromgólos hátrányból nyert a Mol Fehérvár a Kisvárda ellen

2022. április 2. – 20:18

Háromgólos hátrányból nyert a Mol Fehérvár a Kisvárda ellen
A két gólt szerző Nikolics Nemanja Fotó: Vasvári Tamás / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Gyorsan tetemes előnyt szerzett pár kontrával a Kisvárda, de a rossz formájából egyre inkább ébredező fehérváriak nem adták fel.

A székesfehérvári rangadón (azt is megéltük, hogy a meccs ma már nem annyira a Fehérvár, hanem inkább a Kisvárda miatt rangadó) három kontrával már a 13-ik percben előnyt szerzett a Kisvárda.

A magyar bajnokság, illetve a hagyományosan légiósokra építő Kisvárda esetében azon már nem érdemes meglepődni, hogy a gólokat légiósok Bumba, Navrátil és Camaj szerezték. Ám a Mol Fehérvár nem adta fel, és a magyar válogatott Nikolics és Nego vezérletével, Nikolics két, valamint Funsho Bamgboye, Zulj és Kodro góljaival fordítani tudott, és 5-3-ra megnyerte a meccset.

Az eddig az idény talán legnegatívabb meglepetését okozó Mol Fehérvár az utóbbi időszakban remekül összekapta magát, az új edző, Michael Boris vezetésével magára talált a csapat, és újra az élboly után vetette magát, igaz a dobogós Kisvárda még így is 10 ponttal vezet előtte.

Ilyen fordítás (come back) elég ritka a világ labdarúgásában. Számunkra a legemlékezetesebb alighanem az 1954-es vb-döntő, amikor a németek kétgólos hátrányból nyertek, sajnos ellenünk.

Ha ennél nagyobb arányú fordításokban gondolkodunk, és azért komolyabb kiírásokat nézünk csak át, akkor eszünkbe juthat a 2005-ös isztambuli csoda, amikor a BL-t a Liverpool 0-3-ról húzta be az AC Milan ellen (ehhez végül az egyenlítés után titzenegyesek kellettek).

A milanói drukkerek döbbenetéhez hasonlót, a müncheni szurkolóknak is át kellett élniük, amikor az 1999-es BL-döjtőn ugyan csak egygólos hátrányt fordított meg a Manchester United a Bayern München ellen, de a rendes játékidőt még vezetéssel hozta le a német bajnok. Ám a rendes játékidő rövid hosszabbításában a 91-ik és a 93-ik percben két gólt vágott a MU.

Bár a fordítás nem sikerült, de az előnyt tekintve még nagyobb volt a különbség 2010-ben az Afrika-kupa nyitómeccsén, ahol a házigazda Angola a mérkőzés vége előtt 11 perccel 4-0-ra ment, de Mali voltaképpen egyetlen világsztárnak, Keitának köszönhetően 4-4-re kiegyenlítette a meccset az eseményeket rémülten követő hazai szurkolók előtt. Az idei afrikai kontinensbajnokság is hozott ilyet, Kamerun úgy lett bronzérmes, hogy háromgólos hátrányban volt Burkina Fasoval szemben.

Négygólos előnyt megfordítani amúgy ha nem is nagy tornán, de a német első osztályban a Bayernnek is sikerült, a négy évtizeddel ezelőtti meccsen a Bochum 4-0-ról, 6-5-re kapott ki.

Végül a csalásokról! Az online fogadások világában a nagy fordításokat különös figyelemmel követik az ellenőrök, mert ilyenkor nagyon megnő a nyerési lehetőség. Ha ugyanis valaki mer a hátrányban játszó csapatra fogadni., magas oddsokat kap.

Bár nem az online fogadások korát éltük, hanem egy összetett szituáció szülte két fővárosi magyar csapat, a Honvéd és a Volán hihetetlen gagyi bundáját, ami nem a nagy fordítások, hanem az állandó fordítások után 6-6-ra végződött. Az 1983/84-es idény végén jártunk, és az idősebb szurkolók számára varázslatosan hangzó Czabán Samu téren volt a meccs. A feleknek sok mindenre kellett figyelnie, a bajnoki címre pályázó Honvéd ne kapjon ki nagyon, de a kiesés elkerüléséért harcoló Volán is szerezzen pontot, de volt, akinek búcsúmeccse volt, más a gólkirályi címre pályázott. Ezt a sok szempontot egy gólzáporos döntetlennel oldották meg a felek.

Ám, valahogy senki sem volt lelkes, a kapusok és a védők 3-ast kaptak a Népsporttól, de még a gólokat ontó csatárok is csak legfeljebb 6-ost, a lap pedig így fanyalgott:

Olyannyira potyogtak a gólok, hogy még a leggyanútlanabb nézőben is felmerült: mit is lát valójában?

Ez az MLSZ-ben is felmerült, vizsgálat indult, és végül az MLSZ törölte a bundameccs eredményét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!