Még négy hónap az F1-es Magyar Nagydíjig, de már nincs jegy a futamra

2022. április 1. – 15:16

Másolás

Vágólapra másolva

Négy hónappal a július végi 37. Magyar Nagydíj rajtja előtt szinte az összes jegy elkelt a Hungaroringre. A vasárnapi fő eseményre már elfogytak a belépők nemcsak a normál lelátókra, hanem a pluszban építendő tribünökre is – sőt, már állóhelyek sincsenek. Ez azt jelenti, hogy a verseny napján közel százezer néző látogat majd el Mogyoródra.

„Péntekre és szombatra még vannak jegyek, azokat most elkezdjük értékesíteni, de nincs kétségem, hogy hamar gazdára találnak. Ilyen még nem volt, amióta mi vezetjük a pályát” – nyilatkozta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az utóbbi évek csúcs-nézőszáma a 2019-es volt, akkor négy nap alatt 230 ezer ember kísérte figyelemmel a helyszínen a Magyar Nagydíj eseményeit, és csak vasárnap 92 ezren szurkoltak a Hungaroringen.

Jövőre visszatér a Forma–1 a bűn városába, vagyis Las Vegasba is, ahol 40 év kihagyás után rendezhetnek újra futamot 2023-ban – csakhogy amíg 1981-ben és 1982-ben egy parkolóban rajzolták fel az F1-pályát, addig jövőre a kaszinóváros ikonikus hoteljei és kaszinói között, részben a legendás Stripen lesz a verseny.

Ezzel 2023-ban már három amerikai futam lesz az F1 versenynaptárában, a már megszokott texasi helyszín mellé idén ugyanis csatlakozik a Miami Nagydíj a május 6-8-i hétvégén.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!