Mázlis góllal és Dibusz bravúrjaival nyert Észak-Írországban a magyar futballválogatott

2022. március 29. – 22:44

Mázlis góllal és Dibusz bravúrjaival nyert Észak-Írországban a magyar futballválogatott
Nego és Szoboszlai között ünnepli a gólját Sallai Roland – Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Magyarország kedd este Belfastban barátságos meccsen 1-0-ra megverte Észak-Írországot.

A múlt csütörtöki Szerbia elleni vereség (0-1) után javított a magyar futballválogatott, és győztesen távozott Észak-Írországból.

A kapus Gulácsi Péter kisebb sérülése miatt nem utazott el a csapattal, csatlakozott viszont hozzá a szintén lipcsei Willi Orbán, akin a múlt héten fogműtétet végeztek el, azért nem volt ott a Puskás Arénában. A honosított Callum Styles (Barnsley) kezdett, Szalai Ádám nyolcvanadszor kapott lehetőséget a csapatban.

Az első félidőben a hazaiak álltak közelebb a gólhoz, Davis külsővel nyeste a labdát a kapufára 18 méterről, míg McGinn 14 méteres lövésénél Dibusznak vetődve kellett hárítania, ujjheggyel tolta szögletre a labdát. A magyar oldalon Sallainak volt egy lövése 18 méterről, de ezt magabiztosan fogta meg a hazaiak kapusa.

A második félidőt aktívan kezdte az északír válogatott, Charles kilépett a védők közül, a tizenhatoson belül elesett, az ír játékvezető nagyvonalúan továbbot intett, noha ilyenért láttunk már, hogy büntetőt adnak, hiszen Langgal összeért a csereként beállt csatár. A magyar válogatott nemsokára fel tudta venni a tempót, és egy hatalmas védelmi hibát Sallai kihasznált a 56. percben. Röviden tették haza a labdát, a Freiburg szélsője lecsapott rá, megtolta a kapus mellett, és az üres kapuba gurította.

Az északír védelem újabb megingását nem sikerült kihasználni, Gazdag beadása nem ment emberhez ugyanis.

Az utolsó percekben a hazaiak lényegesen aktívabbak voltak, és a beívelt labdák után sok veszélyes helyzet kialakult. Dibusz azonban akkor is a helyén volt, amikor a léc alá akarták fejelni, és akkor is, amikor a bal alsóba ment. A 93. percben Charles közeli lövését a rövid sarokból szedte ki valahogy. Összességében ő volt a magyar csapat legjobb embere.

„Minden jó, ha jó a vége. Sok hibával játszott az ellenfél is. A legutolsó lövés már nem rajtam múlt, de szerencsére eltaláltak. Az volt a legfontosabb, hogy nyertünk. Nem volt egyszerű ezen a pályán, de győztesen távozhatunk” – értékelt az M4-nek a Ferencváros kapusa. Fiola Attila azt magyarázta, hogy a szerbek ellen nem volt szerencséjük, most igen.

Marco Rossi azt mondta, hogy a szerbek ellen jobban játszottunk, de az eredmény akkor nem volt kedvező, most a 80. perc után bajban voltunk, de ott volt Dibusz, és az eredmény kedvezően alakult. Kapusposzton nincs problémánk, ez a találkozó is igazolta.

Észak-Írország – Magyarország 0-1 (0-0)
Belfast, Windsor Park, 18 ezer néző, v.: Rob Harvey (ír)
gólszerző: Sallai (56.)
Észak-Írország: Peacock-Farrell – McNair, Cathcart, Ballard (Hume, 82.), Brown – McCann, Davis (Saville, 61.), Lane (Dallas, 61.) – McGinn (Lavery, 68.), Magennis (Charles, a szünetben), Whyte (Thompson, 68.)
Magyarország: Dibusz – Lang (Kecskés, 81.), Orbán, Fiola – Nego (Bolla, 81.), Styles (Vécsei, 81.), Schäfer, Nagy Zs. – Sallai (Gazdag, 72.), Szoboszlai (Nagy Á., 65.) – Szalai Á. (Ádám, 72.)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!