Tizenöt szezon után először elődöntős a fehérvári hokiklub az osztrák ligában

2022. március 15. – 23:26

Másolás

Vágólapra másolva

A Hydro Fehérvár AV19 háromgólos hátrány után 5-4-re győzött az olasz HC Pustertal Wölfe vendégeként az osztrák jégkorongliga (ICEHL) negyeddöntőjének negyedik mérkőzésén, és így összesítésben 4-0-s eredménnyel bejutott az elődöntőbe, írta az MTI.

A Fehérvár az osztrák bázisú ligában már a 15. idényét tapossa, de eddig még sosem jutott el ilyen messzire.

A Fehérvár a ligaújonc Pustertal vagy a Klagenfurt közül választhatott negyeddöntős ellenfelet, végül az olasz klubot választotta, amellyel szemben az alapszakaszban négy mérkőzés alapján ötvenszázalékos volt a mérlege. A magyar csapat szerdán lehengerlő 8-1-es hazai sikerrel kezdett, majd pénteken egy 6-2-es idegenbeli győzelemmel folytatta a menetelését. A két csapat vasárnap csapott össze legutóbb, akkor a Fehérvár szintén otthon 5-2-re nyert.

Most nem indult jól a mérkőzés a Fehérvár számára, amely a 8. percben hátrányba került. A hazaiak a 11. percben megduplázták előnyüket, az első harmadszünetben pedig már hárommal vezettek.

A második harmadban aztán összejött a vendégeknek az első találat, és a harmad második felében 4:17 perc alatt lőtt három góljukkal megfordították az állást. A mérkőzés és azzal együtt a párharc az 59. percben dőlt el, amikor Bartalis István megszerezte a Fehérvár ötödik találatát. A búcsúzó olaszok az utolsó percben felzárkóztak ugyan egygólos különbségre, de a hátralévő nyolc másodpercben már nem sikerült egyenlíteniük.

Negyeddöntő, 4. mérkőzés:
HC Pustertal Wölfe (olasz)-Hydro Fehérvár AV19 4-5 (3-0, 0-4, 1-1)
a magyar csapat gólszerzői: Shaw (27., 38.), Magosi (33.), Hári (34.), Bartalis (59.)
A párharc végeredménye: 4-0, a Fehérvár javára.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!