Bajnokok Ligája: az Atlético kiejtette a Manchester Unitedet és a legjobb nyolcba jutott

2022. március 15. – 23:04

Bajnokok Ligája: az Atlético kiejtette a Manchester Unitedet és a legjobb nyolcba jutott
Stefan Savic szereli Cristiano Ronaldót a Manchester United-Atlético Madrid Bajnokok Ligája nyolcaddöntőn – Fotó: Paul Ellis / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágóját megnyerve az Atlético Madrid és a Benfica jutott be a legjobb nyolc közé. A spanyol klub a Manchester Unitedet ejtette ki 1-0-s, összesítve 2-1-es győzelemmel, míg a portugál csapat szintén 1-0-s győzelemmel, összesítve 3-2-vel verte a holland Ajaxot.

A kedd esti BL-meccseken mindkét párharc döntetlenről indult, az Atlético Madridban 1-1-et játszott a Manchesterrel, míg Bencifa-Ajax-meccs 2-2-re végződött. Míg korábban idegenben lőtt több gólra is lehetett alapozni egy visszavágó stratégiáját, az új szabályok szerint erre már nincs lehetőség, mindegyik csapatnak győzelemre kell játszania.

A Manchester United edzője, Ralf Ragnick azt mondta, nagyon fontos, hogy ne az Atlético szerezze az első gólt, mert akkor nagyon nehéz helyzetbe kerülnek. A United ennek megfelelően jól is kezdett, az első negyedórában uralta a játékot, a spanyolok nem sokat birtokolták a labdát, bár ez az eredményességükhöz nem feltétlenül kell. A hazaiaknál Elanga került többször helyzetbe, de a befejezései nem voltak tökéletesek. A 14. percben Jan Oblak kapus például úgy védett, hogy igazából fejbe lőtte a svéd csatár.

Az Atlético aztán felvette a ritmust, és a félidő végén megtörtént az, amitől a leginkább tartott Ragnick. A 41. percben Renan Lodi fejesével vezetést szereztek a spanyolok. A kapu elé érkező védőnek nem volt nehéz dolga, gyakorlatilag üresen fejelhette meg a felé érkező keresztlabdát.

A második félidő elején ment előre a Manchester, de a mezőnyfölényük ellenére nem voltak igazán veszélyes helyzeteik. A Tottenhamnek mesterhármas rúgó Cristiano Ronaldo sem volt igazán elemében. Az első igazán komoly lehetősége a hazaiknak a 77. percben volt, Telles szabadrúgása után Varane fejelt közelről kapura, de Oblak óriásit védve megőrizte az egygólos előnyt. A Manchester hiába cserélt több poszton is, nem sikerült egyenlítenie sem, hogy legalább a hosszabbítást elérje, és így 2-1-es összesítéssel az Atlético ment a nyolc közé.

A csoport másik meccsén a mérkőzés hajrájáig 0-0 volt az állás, de ekkor a Benfica jól élt egy pontrúgással. A 77. percben portugálok a szögletzászló közeléből jöhettek egy szabaddal, és a beadást Darwin Nunez simán a kapuba csúsztatta a kifutással elkéső Andre Onana kapus mellett. A góljáig is jobbára védekező Benfica a hátralévő időben is jól zárt, és az Ajax minden igyekezete ellenére maradt 0-1 az eredmény, és így a portugálok jutottak tovább.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!