325 milliót ad az MLSZ egy klubnak a szezon végén, ha 4-5 fiatal magyar futballistát szerepeltet

2022. március 4. – 12:05

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) sportigazgatója, Barczi Róbert arról beszélt egy felcsúti szakmai konferencián, hogyan lehetne elérni több fiatal magyar játékos szerepeltetését az NB I.-ben. Sok országban (Csehország, Dánia, Franciaország, Szlovénia) azt látják, bátran nyúlnak a fiatalokhoz, Magyarországon épp ellenkező a trend, csökkennek a 21 év alatti játékosok pályán töltött percei, a klubok inkább légiósokat vásárolnak és szerepeltetnek. A Paks az egyetlen magyar csapat a hazai élvonalban, ott nincsenek egyáltalán külföldiek, és már évek óta így van.

Barczi szerint, ha 4-5 játékossal játszanak végig egy szezont, akkor összességében 325 millió forintot is kereshetnek. Az összeg egy pontszámítás végén derül ki.

A légiósokra építő Kisvárda igazgatója, Révész Attila egy éve azt nyilatkozta a Telexnek, hogy a költségvetésük 926 millió forint. Az MLSZ tehát egy kisebb klub büdzséjének a harmadát fedezi, ha az a fiatal magyarokra épít.

A Nemzeti Sport tudósítása szerint Barczi azt mondta, hogy nem tragédia, ha a lehetőséggel nem él mind a tizenkét csapat, hiszen van, amelyik együttes nemzetközi kupaszereplésre készül – az viszont nonszensz, hogy a tizenkét élvonalbeli klubból kilenc-tíz ne tartsa be a vonatkozó ajánlásokat, javaslatokat.

A szövetség elnöksége már elfogadta a tervezetet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!