Európa-liga: háborúellenes tiltakozással indult a Napoli–Barcelona; Willi Orbán betalált

2022. február 24. – 21:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy óriási „STOP WAR” – Állítsuk meg a háborút feliratú molinót tartottak maguk elé a Napoli és a Barcelona játékosai a két csapat csütörtöki Európa-liga egyenes kieséses szakaszában játszott visszavágója előtt, hogy így tiltakozzanak az Oroszország által Ukrajna ellen indított csütörtöki támadás ellen.

A Napoli és a Barcelona háború ellen tiltakozó játékosai – Fotó: CIRO DE LUCA / Reuters
A Napoli és a Barcelona háború ellen tiltakozó játékosai – Fotó: CIRO DE LUCA / Reuters

A szentpétervári Zenitet fogadó Real Betis, illetve szurkolói nem készültek hasonló akcióval. Az Atalantában szereplő ukrán játékos, Ruszlan Malinovszkij, aki két gólt is lőtt csütörtökön az Olympiakosz otthonában, a meze alatti pólóra írt „Ne legyen háború Ukrajnában” felirattal tiltakozott a hazája ellen indított támadással szemben. Malinovszkij duplájával 3-0-ra nyert az Atalanta, így 5-1-es összesítéssel jutott be a nyolcaddöntőbe.

Szintén ott lesz a nyolcaddöntőben a Bundesliga legmagyarabb csapata, az RB Leipzig, amely csütörtökön idegenben 3-1-re nyert a Real Sociedad otthonában, így 5-3-ra nyerte meg összesítésben a párharcot. A Lipcse első gólját a magyar válogatott Orbán Willi szerezte, aki André Silva kihagyott tizenegyese után talált be.

A másik két, korábbi sávban kezdődött mérkőzésen a Dinamo Zagreb 1-0-ra verte a Sevillát, de így is a spanyol csapat jutott tovább 3-2-es összesítéssel, míg a Porto a Lazio ellen idegenben elért 2-2-vel összesítésben 4-3-ra nyerte a párharcot.

A későbbi sávban a Barcelona magabiztosan, 4-2-re nyert a Napoli otthonában, ezzel 5-3-as összesítéssel lett nyolcaddöntős. A Betis–Zenit 0-0-lal ért véget, így a spanyolok 3-2-es eredménnyel jutottak tovább, míg a Dortmund a Glasgow-ban elért 2-2-vel kiesett, a Rangers ugyanis 6-4-re nyerte a párharcot.

A Sporting Braga–Sheriff visszavágója 2-0 után hosszabbításban, pontosabban tizenegyespárbajjal dőlt el, a Braga 3-2-re nyert büntetőkkel.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!