A Bajnokok Ligája gólkirályjelöltje öngólt vétett, majd három perccel később kijavította hibáját

2022. február 23. – 23:17

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán két meccsel folytatódott a nyolcaddöntők sora a Bajnokok Ligájában: az Atlético Madrid a Manchester Unitedet fogadta, a Benfica pedig az Ajaxot. (A keddi eredményekről itt írtunk.)

Az Atlético Madrid kezdte jobban a meccset, már a 7. percben megszerezték a vezetést. João Félix előre vetődve fejelt szép gólt. Az angol csapat támadójátéka nem sok vizet zavart, nagyon helyzetig sem jutottak, mindössze 2 lövésük volt az első 45 percben. Legnagyobb sztárjuk, Cristiano Ronaldo elsősorban a folyamatos reklamálásával tűnt ki a mezőnyből.

Az Atlético nem csak jól védekezett, az ellentámadásaik is rendre veszélyesek voltak. Az első félidő hajrájában megszerezhették volna a második góljukat is, de Šime Vrsaljko fejese a kapufára pattant.

A második félidőt is a spanyolok kezdték jobban, többször is beszorították kapuja elé a MU-t. Hiába játszott nagy fölényben a Manchester, a labdabirtoklást nem tudták helyzetekre, gólokra váltani.

João Félix gólja, amivel vezetést szerzett az Atlético:

A 80. percben aztán a semmiből egyenlített a MU. Bruno Fernandes remek kiugratása után a csereként beálló Anthony Elanga értékesítette higgadtan a ziccert. Ez volt a 19 éves svéd csatár első gólja a BL-ben. Antoine Griezmann a 87. percben lőtt még egy kapufát, a hátralévő percekben azonban már nem változott az állás, 1-1 lett a végeredmény.

Anthony Elanga gólja, amivel egyenlített a MU:

Gólgazdag meccset játszott egymással a portugál Benfica és a holland Ajax. A 18. percben Dušan Tadić góljával előnybe kerültek a vendégek, a szerb támadó egy ügyes összejáték végén volt eredményes. Nyolc perccel később egyenlített a Benfica, igaz, megint egy Ajax-játékos talált be: a gólkirályi címre hajtó Sébastien Haller vétett öngólt, egy oldalról belőtt labda pattant be róla. Három perc múlva kijavította hibáját, és megszerezte 11. gólját a sorozatban. Az elefántcsontparti támadó hét meccsen érte el ezt a számot.

A 72. percben megint egyenlített a Benfica, ezúttal saját játékosuk szerzett gólt. Az ukrán Roman Yaremchuk pofozott be egy kipattanót az Ajax kapujába. Újabb gólra már egyik csapatnak sem futotta az erejéből, így maradt a 2-2-es döntetlen.

A szerdai meccsekkel lezárult a nyolcaddöntők első köre, a visszavágókat március 8. és 16. között rendezik.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntők:

  • Chelsea-Lille: 2-0
  • Villarreal-Juventus: 1-1
  • Inter-Liverpool: 0-2
  • Salzburg-Bayern München: 1-1
  • PSG-Real Madrid: 1-0
  • Sporting-Manchester City: 0-5
  • Atlético Madrid-Manchester United: 1-1
  • Benfica-Ajax: 2-2
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!