LeBron James a visszavonulása előtt a fiával szeretne játszani egy évet az NBA-ben

2022. február 20. – 11:40

LeBron James a visszavonulása előtt a fiával szeretne játszani egy évet az NBA-ben
Bronny James, a Sierra Canyon Trailblazers játékosa, és apukája, LeBron James 2021 decemberében Phoenixben. Fotó: Christian Petersen / Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

A szombati All-Star hétvégén LeBron James jelezte, hogy habár még nem tudja, pontosan mikor, de vissza fog vonulni profi kosárlabdázóként, írja a Sports Illustrated. A 37 éves kosaras szupersztár az egyetlen NBA-játékos, aki három NBA-bajnokságot nyert és egyben háromszor volt az NBA döntő legértékesebb játékosa (MVP-je) három különböző csapattal (összesen pedig bajnokságot és MVP-címet is négyet szerzett).

James a The Athletic munkatársának, Jason Lloydnak viszont azt is mondta a hétvégén, hogy van egy nagy álma: szeretne majd legalább egy évet játszani a fiával, Bronnyval, és hogy ott fog játszani, ahol a fia játszik a visszavonulása előtti évben.

„Bárhol is játszik Bronny, én is ott leszek. Bármit megtennék azért, hogy egy évig a fiammal játszhassak. Ekkor már nem a pénzről lesz szó” – mondta James a The Athleticnek. Most viszont busás jövedelme van a kosárlabdából, 85 millió dolláros szerződést kötött tavaly a szezon közepén a Los Angeles Lakers-szel, ami alapján a 2023-24-es szezont még biztosan ott tölti. Az lesz a 21. szezonja a ligában.

Három gyereke van egyébként, gimis szerelmétől, Savannah Brinsontól. A gyerekek: Bronny 2004-ben, Bryce 2007-ben, a legkisebb Zhuri pedig 2014-ben születtek.

Bronny James most 17 éves és a kaliforniai Sierra Canyon School középiskolában tanul, ott is játszik, és ha a hagyományos menetrend szerint halad az NBA felé, akkor legkorábban a 2024-25-ös szezon kezdetén játszhat a ligában. Akkor LeBron James közel negyvenéves lesz, és már nem köti majd a Lakers.

A Sport Illustrated szerint ha Bronny valóban belép az NBA-be, szinte biztos, hogy őt és édesapját bármelyik csapatnál nagyon szívesen fogadják majd.

Amúgy az NBA-ben egyáltalán nem példanélküli, hogy apáról fiúra száll a szereplés, az viszont rendkívül ritka, hogy együtt is játszanak. Talán a legismertebb páros a tragikusan, helikopterbalesetben elhunyt Kobe Bryant és édesapja, a Jellybean becenevű Joe Bryant, aki nyolc évet húzott le a ligában – igaz, ők sem egyszerre léptek a parkettára.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!