Rákos gyerekek parókáihoz ajánlotta fel loboncát az amerikai curlinges

2022. február 18. – 11:50

Rákos gyerekek parókáihoz ajánlotta fel loboncát az amerikai curlinges
Matt Hamilton jótékony célból vágatja majd le haját – Fotó: Eloisa Lopez/Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

A korábbi téli olimpiákon a norvég curlingesek lehetetlen mintájú nadrágjaikkal keltettek feltűnést, míg Pekingben a színes cipőben, baseballsapkában és hatalmas lobonccal játszó Matt Hamilton jelentette az extremitást. Az amerikai játékos jó ügy érdekében választotta ezt a megjelenést.

Hamilton négy évvel ezelőtt tömött bajuszával lépett a jégre, azzal a céllal is, hogy népszerűsítse az Egyesült Államokban a bajuszviselést. A curlinges, akit persze magát sem veszi teljesen komolyan, azt nyilatkozta, hogy szerinte célt is ért, hiszen több bajuszos ember van most az USA-ban, mint 2018-ban volt.

A bajusz megmaradt, de most ehhez új elemként hozzájött a hosszú haj, amit hol a sapkája alá tekert fel, hol hagyta szétterülni a curlingtornán.

Hamilton most egy agyrákot kutató szervezetnek gyűjt pénzt, reményei szerint legalább tízezer dollárt, és emellé még a haját is le- vagy bedobja.

Az Egyesült Államok első csoportmeccse előtt azt mondta, hogy ha levágja a haját, odaadja egy olyan alapítványnak, amely parókákat készít a rákkezelésen kopasszá váló gyereknek.

„Talán vicces módon fogom levágni a hajam, megpróbálok egy kicsit szórakozni vele, és együtt legyőzhetjük a rákot” – mondta egy videójában Instagramján Hamilton.

Négy évvel ezelőtt az Egyesült Államok Hamiltonnal aranyérmes volt curlingben, Pekingben nem jött össze a címvédés, a férfi csapat a negyedik helyen végzett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!