Nagyon durván odaverte magát egy síző a félcsőhöz, csoda, hogy lábra tudott állni utána

2022. február 17. – 10:48

Nagyon durván odaverte magát egy síző a félcsőhöz, csoda, hogy lábra tudott állni utána
Az új-zélandi Ben Harrington csúnya balesetet szenvedett, de súlyos sérülés nélkül megúszta – Fotó: Ben Stanstall/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Ijesztő balesetet is hozott a szabadstílusú sí félcső versenyszámának kvalifikációja a téli olimpián. Az új-zélandi Ben Harrington második menetében csapta oda magát a félcső pereméhez.

Harrington nagy menetre készült a második körben, be akart biztosítani a helyét a 12 fős döntőben. Az új-zélandi síelő erősen is kezdett, és a sebességvesztésre ellenére az utolsó ugrásának is nehéz trükköt választott. Ezt nem tudta rendesen kiforogni, és háttal csapódott oda a félcső peremének. Harrington magatehetetlenül sodródott be a pálya közepére, és nem mozdult. Azonnal a segítségére siettek, és néhány perce ápolás után a saját lábán hagyta el a pályát. A döntőben már nem láthatjuk, a 10.-ről a 13. helyre csúszott vissza.

„Nagyon akartam a döntőt. Az utolsó menetem nagyszerűen ment, csak éppen elestem a végén. Azért annak örülök, hogy nem történt bajom” – nyilatkozta Harrington.

A selejtezőben egy másik baleset is történt, amelynek a finn Jon Sallinen mellett egy operatőr is az áldozata lett.

Sallinen menetének a felénél tartott, amikor az egyik trükkje közben letarolta a félcső szélén mozgó operatőrt. Sallinen az ütközés után feltápászkodott és lesíelt a csőben. A zsűri 18 pontot adott a menetért, és ezen a második futamban is csak fél pontot tudott javítani a finn, így nem volt esélye a döntőre.

„Még abban sem voltam biztos, hogy a második futamon síelni fogok-e a bukásom után, remélem, az operatőr jól van, egyenesen rajta landoltam” – mondta Sallinen, aki a havazást és a rosszabb látási viszonyokat okolta a balesetért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!